Генерал-лейтенант з міноборони рф Юрій Кузнєцов затриманий у Москві

09:43, 14.05.2024
Генерал-лейтенант з міноборони рф Юрій Кузнєцов затриманий у Москві

Генерал-лейтенант Кузнєцов затриманий як підозрюваний у кримінальному злочині. (Фото з відкритих джерел)

Начальник головного управління кадрів міноборони росії генерал-лейтенант Юрій Кузнєцов затриманий уМоскві.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело в правоохоронних органах рф у вівторок.

 

"Генерал-лейтенант Кузнєцов затриманий як підозрюваний у кримінальному злочині. Розслідуванням справи займається головне військово-слідче управління СК рф. Слідчий уже звернувся до суду для обрання генералу запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - йдеться у повідомленні.

 

Наразі невідомо учому саме підозрюють Кузнєцова. Засідання щодо запобіжного заходу відбулося того ж дня; його результати також невідомі. Це вже друга кримінальна справа в міністерстві оборони рф за останній час.

 

За словами представника правоохоронних органів, на робочому місці Кузнєцова, а також у його будинку провели обшук. Інші подробиці кримінальної справи не повідомляють.

 

Із 2010 до 2023 року Кузнєцов обіймав посаду начальника 8-го управління Генерального штабу Збройних Сил рф. Цей орган займається питаннями служби захисту державної таємниці в межах Міністерства оборони.

 

Кузнєцова призначили на посаду начальника Головного управління кадрів МО рф у травні 2023 року. До цього він "проходив службу на різних посадах служби захисту державної таємниці".

 

Нагадаємо, 23 квітня в росії затримали заступника глави міністерства оборони, генерала Тимура Іванова за підозрою в отриманні хабара. Іванов курирував військово-будівельний комплекс.

 

Як повідомляла «УМ», 12 травня офіційно повідомили про зміщення Сергія Шойгу з посади міністра оборони рф. Його призначили на посаду секретаря Ради безпеки рф замість Миколи Патрушева.