Змінено підозру: УДОшнику «світить» довічне за вбивство підлітка на столичному фунікулері

13:04, 08.05.2024
Змінено підозру: УДОшнику «світить» довічне за вбивство підлітка на столичному фунікулері

Завершено розслідування у справ щодо вбивство підлітка на станції фунікулера в Києві цьогоріч у квітні. (Фото: Телеграм Офіс Генерального прокурора)

Досудове розслідування справи про вбивство підлітка на станції фунікулера в Києві завершили слідчі ДБР. Працівнику УДО Артему Косову перекваліфікували підозру на тяжчу статтю.

 

Як інформує УМ, про це 8 травня повідомили ДБР та Офіс генпрокурора  у Телеграм.

 

Косову змінили підозру з ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з обтяжуючими обставинами).

 

Тепер йому загрожує від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Увечері 7 квітня в соцмережах зʼявилась інформація, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ і Михайлівського монастиря. У «Київпастрансі» о 20:01 повідомляли про призупинення руху через «хуліганський випадок».

 

8 квітня ДБР відкрило провадження за фактом інциденту. Зʼясувалося, що нападник Артем Косов працював в Управлінні державної охорони України. У ДБР стверджували, що під час конфлікту правоохоронець штовхнув підлітка, той впав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Того ж дня чоловік отримав підозру в умисному вбивстві.

 

9 квітня Косова відправили під арешт без права на заставу до 5 червня.

 

Як повідомляла УМ, у київському фунікулері правоохоронець вбив юнака.