Найбільший в історії: Великобританія надає пакет військової допомоги Україні

10:38, 23.04.2024
Найбільший в історії: Великобританія надає пакет військової допомоги Україні

Міністерство оборони також надішле з Великої Британії найбільший в історії України пакет обладнання.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 23 квітня вирушає до Польщі, де, зокрема, має намір оголосити про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на сайті британського уряду.

 

Сунак оголосити про значне збільшення військової підтримки України, включаючи 500 млн фунтів стерлінгів додаткового військового фінансування та найбільшу в історії поставку життєво важливого обладнання.

 

«Україна стоїть перед загрозою своєму існуванню, оскільки Росія продовжує своє варварське вторгнення, що загрожує безпеці та стабільності всієї Європи», - йдеться на сайті уряду.

 

Оголошене сьогодні додаткове фінансування доведе загальний обсяг британської військової допомоги Україні у цьому фінансовому році до 3 мільярдів фунтів стерлінгів, і буде використано для швидкої доставки необхідних боєприпасів, засобів ППО, безпілотників та інженерної підтримки. Безпілотники будуть закуплені у Великій Британії.

 

Міністерство оборони також надішле з Великої Британії найбільший в історії України пакет обладнання, який включає в себе: 60 суден, в тому рейдові і водолазні катери, морські гармати, понад 1 600 ударних і протиповітряних ракет, а також додаткові ракети великої дальності Storm Shadow, понад 400 транспортних засобів, в тому числі 160 захищених автомобілів " Husky", 162 бронемашини і 78 машин всюдиходів та майже 4 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї.

 

"Захист України від амбіцій Росії є життєво важливим для нашої безпеки і для всієї Європи. Якщо Путіну буде дозволено досягти успіху в цій війні, він не зупиниться на польському кордоні. Збройні сили України продовжують хоробро боротися, але вони потребують нашої підтримки зараз. Сьогоднішній пакет допоможе забезпечити Україну всім необхідним для боротьби з Росією", - заявив Сунак.

 

Лідер британського уряду у Польщі зустрінеться з прем'єр-міністром Дональдом Туском, де у Варшаві лідери проведуть переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, зокрема, про європейську безпеку і підтримку України.

 

Як повідомляла УМ, Зміцнення енергосистеми: Британія виділила Україні понад 180 млн доларів.