На Прикарпатті рашисти атакували інфраструктуру

09:22, 18.04.2024
На Прикарпатті рашисти атакували інфраструктуру

Сили ППО ліквідували всі БПЛА, але падіння уламків спровокували пожежі на Прикарпатті.

Вранці у четвер, 18 квітня, під час атаки російських ударних дронів на Івано-Франківську  область нападники цілились в об’єкти критичної інфраструктури. На щастя усі повітряні цілі були знищені.

 

Як інформує УМ, про це 18 квітня повідомила голова Івано-Франківської обласної адміністрації Світлана Онищук у Телеграм. 

 

«Ранок для Прикарпаття почався неспокійно. На світанку ворог атакував Івано-Франківщину ударними безпілотниками. Ціллю були об’єкти критичної інфраструктури», - написала вона після відбою повітряної тривоги в регіоні.

 

Онищук також повідомила, що сили протиповітряної оборони знешкодили усі дрони, однак внаслідок падіння уламків виникли пожежі.

 

«На щастя, обійшлося без постраждалих. На місці працюють відповідні служби. Ситуація контрольована», - додала голова ОВА.

 

Зокрема обійшлось без влучань та постраждалих і в Івано-Франківську, повідомив міський голова Руслан Марцінків.  При цьому він закликав «корисних ідіотів» не публікувати відео з переміщенням дронів та загоряннями в місті.

 

Група ударних БПЛА типу «Shahed-131/136» атакувала Україну ще вночі. Вибухи пролунали в низці регіонів України. Під ранок дрони долетіли до Прикарпаття, звуки вибухів пролунали в Івано-Франківську та Коломиї.

 

"Усі 13 "шахедів" збито зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України у Херсонській, Дніпропетровській, Вінницькій, Полтавській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях", - йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ. 
 

Як повідомляла УМ, По Чернігову рашисти вгатили ракетами: багато  загиблих та поранених.