Потоп в Оренбурзі: річка Урал затопила понад 300 будинків росіян

16:22, 10.04.2024
Потоп в Оренбурзі: річка Урал затопила понад 300 будинків росіян

Вид з повітря на затоплену територію в Оренбурзькій області рф.

Понад 300 будинків росіян затопило водами річки Урал у Оренбурзі вранці 10 квітня.

 

Рівень води в річці перевищив критичну позначку більш ніж на 60 см й продовжує зростати.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє російська служба BBC в середу.

 

Згідно з даними влади Оренбурга, станом на 15:00 10 квітня за місцевим часом рівень води в річці Урал біля міста перевищив тисячу сантиметрів. Гідрологи прогнозують подальше підвищення рівня річки на 30-70 см найближчої доби.

 

«Понад 300 будинків підтоплено в Оренбурзі минулої ночі, ще приблизно 200 може бути підтоплено найближчим часом», — повідомив перший заступник голови міста Олексій Кудінов.

 

Загалом в Оренбурзі та передмісті вже підтоплено 2392 присадибні ділянки й 1910 домоволодінь.

 

 

Наразі в місті та Оренбурзькому районі області триває евакуація населення з уже підтоплених територій, переважно це дачні та котеджні селища. Загалом евакуювали 865 людей. У пунктах тимчасового розміщення перебувають 58 людей, зокрема 22 дитини

 

Тим часом рівень річки Урал в місті Орськ почав знижуватися — станом на ранок 10 квітня рівень води опустився до 899 см. Вода почала йти із затоплених раніше територій в Орську і сусідніх із ним населених пунктів.

 

Як повідомляла «УМ», днями у місті Орськ Оренбурзької області рф відбувся прорив дамби на річці Урал. Під загрозою затоплення опинилися тисячі будинків. Влада оголосила про режим надзвичайного стану федерального характеру.

 

Невдовзі один із найбільших російських НПЗ зупинив роботу через прорив дамби.