Евакуювали понад 30 людей: у Чернівцях п'яний чоловік жбурнув гранату в квартирі, фото

12:53, 08.04.2024
Евакуювали понад 30 людей: у Чернівцях п'яний чоловік жбурнув гранату в квартирі, фото

У Чернівцях вибухнула граната в квартирі. (Фото: сайт нацполіції Чернівецької області)

В одній із квартир багатоповерхівки в Чернівцях п'яний чоловік кинув гранату, яка вибухнула. Винуватець події отримав поранення, його затримала поліція. Через вибух із будинку евакуювали 33 людей, із них четверо – діти.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

 

«Сьогодні, 8 квітня, до поліції надійшло повідомлення про те, що в одній із квартир по вулиці Текстильників вибухнув невідомий предмет. Унаслідок події постраждав мешканець квартири. Прибувши за вказаною адресою, поліцейські попередньо з’ясували, що 38-річний уродженець Вижницького району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, кинув у квартирі співмешканки гранату. Унаслідок вибуху чоловік отримав травми кінцівок. Жінка, яка на момент вибуху перебувала у приміщені, не травмувалась», – йдеться у повідомленні.

 

Медики, які прибули на виклик, госпіталізували потерпілого для надання необхідної допомоги.

 

«Правоохоронці затримали буковинця у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Наразі він перебуває під наглядом лікарів та працівників поліції», – додали у правоохоронному органі.

 

 

Крім того, під час слідчих дій у помешканні поліцейські знайшли ймовірно ще одну гранату. Вилучені докази відправили на експертизу.

 

Водночас у ДСНС області зазначили, що через вибух рятувальники евакуювали із багатоквартирного будинку 33 людей, четверо із яких – діти. Вибухом частково пошкоджено двері та підлогу квартири.

 

 

Слідчі поліції внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

 

Нагадаємо: нещодавно внаслідок вибуху в квартирі п’ятиповерхового житлового будинку у Білій Церкві на Київщині одна людина загинула, ще три врятовано.

 

Як повідомляла УМ, Вибух у багатоповерхівці Києва: є  загиблі та постраждалі, пошкоджені квартири..