Рашисти вгатили по житлових кварталах Херсона й енергетичній інфраструктурі Одещини

10:13, 05.04.2024
Рашисти вгатили по житлових кварталах Херсона й енергетичній інфраструктурі Одещини

Вчергове російські варвари атакували цивільну інфраструктуру України.

Ворог із тимчасово окупованого лівого берега обстріляв житлові квартали Дніпровського району Херсона, є поранені.

 

Як інформує УМ, про це 5 квітня повідомив у Телеграмі начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

 

«Близько години тому армія РФ з тимчасово окупованого лівого берега атакувала житлові квартали у Дніпровському районі Херсона», - написав він.

 

Унаслідок цього обстрілу пошкоджені квартири. Дві людини отримали поранення, вони госпіталізовані.

 

Мрочко повідомив, що у 60-річного чоловіка діагностували вибухову та закриту черепно-мозкову травми, контузію, різану рану лівої скроневої ділянки. Стан середньої тяжкості. На момент ворожого удару постраждалий перебував у квартирі. Жінка 54 років отримала вибухову травму та уламкове поранення правого передпліччя. Її стан оцінюється як середньої тяжкості. Під час обстрілу вона була на вулиці. Інформація уточнюється.

 

Мрочко також інформує, що за минулу добу російські війська 4 рази обстріляли населені пункти Херсонської міської територіальної громади. Ураження зафіксовані в Херсоні. Пошкоджені 2 адмінбудівлі, газопровід, гараж, теплопровід, сонячні колектори та тримальні конструкції.

 

Прокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу міста.

 

Загалом у Херсонській області за добу російські війська здійснили обстріли 16 населених пунктів, постраждали десять людей.

 

Також вночі 5 квітня російська армія атакувала енергетичну інфраструктуру Одеської області за допомогою безпілотників, але всі 4 дрони були збиті українськими Силами оборони.

 

Уночі ворог кількома хвилями ударних дронів атакував з півдня: БпЛА типу "Shahed-131/136" з тимчасово окупованого Криму заходили як через тимчасово окуповану лівобережну Херсонщину, так і з акваторії Чорного моря.

 

13 БпЛА типу "Shahed-131/136" було збито в операційній зоні Сил оборони півдня.

 

Перша хвиля атаки була спрямована на Запоріжжя і Дніпропетровщину. Протягом понад двохгодинної бойової роботи було збито 9 безпілотників: 2 на Дніпропетровщині і 7 в Запорізькій області.

 

Як зазначається, ворог знов прокладає маршрути через житлові квартали мирних населених пунктів, внаслідок чого уламки збитих дронів спричинили пошкодження кількох приватних будинків та господарчих споруд у Запорізькому районі. Люди не постраждали.

 

«У наступній хвилі ворог стрімко атакував Одещину, спрямувавши удар на енергетичну інфраструктуру. Протягом півгодинної бойової роботи всі 4 дрони були збиті», - вказали в Силах оборони півдня.

 

Як повідомляла УМ, Харків вночі атакували «Шахеди», є руйнування, загиблі й постраждалі.