Коломойський поза «клубом»: в рейтингу мільярдерів світу залишилися п'ять українців

10:59, 03.04.2024
Коломойський поза «клубом»: в рейтингу мільярдерів світу залишилися п'ять українців

Рінат Ахметов все ще залишається найбагатшою людиною в Україні, а ось пан Коломойський - "випав" зі списку українських мільярдерів за версією Forbes.

Статки в чотири мільярди доларів нарахували у власника ДТЕК і співвласника "Метінвесту" Ріната Ахметова – він є найбагатшим українцем, а у світовому рейтингу мільярдерів від Forbes посідає лише 785 місце.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Forbes.

 

Загалом у списку 2024 року — пʼять громадян України. З рейтингу вибув Ігор Коломойський.

 

Віктор Пінчук посів 1 623 місце. Статки власника групи Interpipe за рік скоротилися на 100 мільйонів доларів — до двох мільярдів доларів.

 

Власник Smart Holding Вадим Новинський з 1,2 мільярда доларів (мінус 200 мільйонів доларів) зайняв 2 410 місце.

 

Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго (2 410 місце) за рік скоротилися на 100 мільйонів доларів — до 1,2 мільярда доларів.

 

Співвласник так званої групи "Приват" Геннадій Боголюбов займає 2 692 місце в рейтингу. Його статки за рік скоротилися на 100 мільйонів доларів — до мільярда доларів.

 

Статки співзасновників стартапу Grammarly Олексія Шевченка та Максима Литвина оцінюються у 1,9 мільярда доларів у кожного. Але у рейтингу вони вказані як громадяни Канади.

 

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина. Статки власника світового лідера індустрії моди LVMH оцінюються у 195 мільярдів доларів.

 

У Forbes зазначили, що зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше: загалом 2 781. Це на 141 більше, ніж минулого року, і на 26 більше рекорду, встановленого 2021 року. Цього року учасники рейтингу також багатші, ніж будь-коли. Загальна вартість їхніх статків сягнула 14,2 трильйона доларів, що на 2 трильйони більше, ніж 2023 року, та на 1,1 трильйона доларів більше попереднього рекорду 2021 року.

 

Водночас, попри санкції, кількість російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросло за рік зі 110 до 125 осіб. Цифра могла бути ще більшою, але 10 учасників рейтингу раніше відмовилися від російського громадянства.

 

Нагадаємо, що в грудні минулого року журнал Forbes оприлюднив список найвпливовіших жінок світу 2023 року. Рейтинг очолила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Українки до переліку не потрапили.

 

Як повідомляла УМ, Українці Алекс Шевченко та Макс Литвин стали новими доларовими мільярдерами.