Нічні «прильоти»: в Одесі та Львові серйозно пошкоджено енергообладнання

11:14, 31.03.2024
Нічні «прильоти»: в Одесі та Львові серйозно пошкоджено енергообладнання

Через нічну атаку пошкоджено енергообладнання, в Одесі та прилеглих районах запроваджуються аварійні відключення світла.

Цієї ночі росіяни вчергове вгатили по енергетичних об’єктах. Ціллю були високовольтні підстанції "Укренерго" в південному регіоні.

 

Як інформує УМ, про це 31 березня повідомили у пресцентрі "Укренерго" у Фейсбуці.

 

Як зазначається, через пошкодження обладнання енергетики були вимушені застосувати аварійні відключення в м.Одеса та прилеглих районах. При зростанні споживання їх обсяг може збільшуватись.

 

"Продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині та в Кривому Розі. Вночі графіки відключень не застосовувались. Але через зростання споживання, а відповідно й навантаження на енергосистему, вдень, а особливо у години вечірнього максимуму, можливі відключення. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо", - додають в "Укренерго".

 

Раніше повідомлялося, що у зв’язку з обмеженням подачі електроенергії електротранспорт Одеси припиняє роботу.

 

Крім того, під час повітряної тривоги, яка тривала 31 березня з 05:01 по 06:27, ворог атакував крилатими ракетами той самий об’єкт критичної інфраструктури на Львівщині, який був його ціллю 24 та 29 березня.

 

Про це у неділю повідомив у телеграм-каналі глава Львівської ОВА Максим Козицький.

 

За його словами, зруйнована адмінбудівля. Була пожежа. Вогнеборці оперативно загасили її.

 

"Унаслідок атаки загинув один чоловік. Щирі співчуття рідним. Зараз рятувальники розбирають завали. Під ними ще можуть бути люди", - інформує Козицький.

 

Додамо, що російські ракети двома окремими групами пролетіли через східні та північні області у напрямку Львівської та Івано-Франківської областей. Згодом Повітряні сили та влада області повідомила, що ракети пролетіли Львів та вдарили по Стрию.

 

Як повідомляла УМ, вночі Україну атакувало 27 повітряних цілей.