П’ять пріоритетів-викликів: Зеленский анонсував оновлену роботу РНБО

12:59, 29.03.2024
П’ять пріоритетів-викликів: Зеленский анонсував оновлену роботу РНБО

(Фото: сайт ОП)

Перше засідання Ради національної безпеки та оброни після зміни голови РНБО 29 березня провів президент Володимир Зеленський .

 

Як інформує УМ, про це 29 березня стало відомо з повідомлення на сторінці Зеленського в Facebook.

 

"Ми розпочинаємо оновлену роботу Ради національної безпеки і оборони України", - сказав на початку роботи оновленого РНБО Зеленський.

 

За його словами, по-перше йдеться про більшу прогнозованість. "Нам потрібне посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить національна безпека нашої держави", - пояснив президент.

 

Друге – це продовження виконання всіх поточних завдань системи РНБО. "І особливо уважно – щодо санкційної політики нашої держави", - зазначив Зеленський.

 

По-третє – це доктринальна робота. "Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації – це те, що потрібно і зараз, і після війни", - зазначив очільник держави.

 

Четвертим пріоритетом роботи РНБО Зеленський назвав кібербезпеку та інформацію. "РНБО має потенціал робити більше для захисту від ворожих дестабілізаційних операцій та координації всіх державних інституцій у цій сфері", - сказав президент під час засідання.

 

П’ятим завданням Радбезу є робота щодо Ставки головнокомандувача, проєкти рішень, контроль за виконанням рішень. "Очевидний пріоритет – це оборона нашої держави та захист нашого суспільства", - вказав Зеленський.

 

Нагадаємо, що 26 березня 2024 року Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України та призначив на цю посаду уже ексголову Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка.

 

Данілов підбив символічний підсумок більш ніж 4-річної роботи та подякував президенту Володимиру Зеленському за довіру.

 

Як повідомляла УМ, Олександр Литвиненко призначений секретарем РНБО.