Міс Всесвіт Україна заспівала дуетом з Ніно Катамадзе та Тонею Матвієнко для благодійності

20:32, 28.03.2024
Міс Всесвіт Україна заспівала дуетом з Ніно Катамадзе та Тонею Матвієнко для благодійності

Ангеліна Усанова та Ніно Катамадзе. (Фото надане агенцією «Дель-Арте»)

Днями у Палаці Ферстель у Відні «Міс Всесвіт Україна»-2023 Ангеліна Усанова провела благодійний музичний вечір «Мир. Ми можемо подолати війну» (PEACE. We Can Overcome War).
 
Зірковими учасниками заходу стали: співачки Ніно Катамадзе (Грузія) та Тоня Матвієнко, диригент та композитор Ніколоз Рачвелі (Грузія), танцівники Олена Шоптенко та Ігор Кобюк, музикант, скрипаль Марко Любаш, президентка конкурсу «Міс Всесвіт Україна» Анна Філімонова та учасниці конкурсу «Міс Всесвіт» з європейських країн. 
 
Благодійний концерт став ще одним переконливим приводом для мешканців та гостей Відня об’єднатися задля допомоги Україні. У програмі вечора виконувались авторські пісні Ангеліни Усанової «Молитва», Earth, Peace, Truth is love та інші. Зі співачкою та Заслуженою артисткою України Тонею Матвієнко Ангеліна заспівала дуетом пісню «Квітка-душа».
    
Спеціальними гостями вечора стали грузинська виконавиця Ніно Катамадзе разом з диригентом та композитором Ніколозом Рачвелі, у супроводі струнного квінтету. Ніно відома своїм унікальним голосом і віртуозними імпровізаціями. Її неповторний стиль - майстерне поєднання джазу, фолку та року. Вона співає винятково грузинською, єдина пісня, яку вона не виконує рідною мовою, - українська пісня «Чорнобривці».
 
Саме цю, одну з найвідоміших українських пісень, грузинська джаз-діва також виконала дуетом з Ангеліною Усановою, чим викликали бурю оплесків і овацій публіки. «У добрих справ немає надлишку. Допоки триває війна, ми мусимо бути разом і робити навіть більше можливого, аби наблизити довгоочікуваний мир», - прокоментувала свою участь у заході Ніно Катамадзе. 
 
Танцювальну програму благодійного концерту виконували дворазова чемпіонка світу 2006 року з бальних танців Олена Шоптенко та її партнер Ігор Кобюк, дворазовий чемпіон України серед професіоналів з Європейської програми танців. Ще одним особливим гостем вечора став Марко Любаш - обдарований юний український скрипаль у четвертому поколінні.
 
 Під час події було оголошено про старт благодійного онлайн-аукціону, на якому всі охочі зможуть придбати ексклюзивні дизайнерські сукні, у яких Ангеліна Усанова представляла Україну на конкурсі «Міс Всесвіт»-2023 у Сальвадорі. Це сукні від відомих українських та європейських дизайнерів: FROLOV, Jamemme, A.M.G, Schiaparelli, Max Mara та інших.
 
Загалом на аукціон буде виставлено більше десяти лотів, а придбати їх можна буде протягом місяця. Всі кошти з аукціону будуть спрямовані на підтримку чернівецького дитячого будинку «Місто Добра», який на сьогодні вже став справжнім благочинним комплексом надання соціальних послуг та притулком мам з дітьми, що потрапили у складну життєву ситуацію, стали жертвами домашнього насилля, мають ризик опинитися на вулиці чи проживають за межею бідності. 
 
«Місто Добра» - на сьогодні це вже кілька будівель на майже 30 кімнат та прибудинкова територія, які повністю спроєктовано та побудовано саме під потреби кризового центру. Для кожної мами тут розробляється індивідуальний план особистісного зростання, з планами на майбутню освіту та здобуття професії. 
 
Проєкт «Місто Добра» не фінансується державою, він існує завдяки небайдужим людям, меценатам, які переймаються життям знедолених дітей. Тому тут вдячні будь-якій фінансовій допомозі. Першу суму у розмірі 180 000 гривень, виручену з благодійного концерту у Відні, Ангеліна Усанова вже особисто передала на підтримку «Міста Добра». Ще 70 000 гривень буде передано в Фонд Ніно Катамадзе для допомоги українським дітям, які з родинами вимушено перебувають в Грузії, надаючи психологічну підтримку, сприяючи розвитку дитячих талантів, сплачуючи витрати на медицину.
 
«Мені боляче чути історії українців, які постраждали від війни. Не можу залишатися осторонь. Я бачу, що у світі про Україну починають потроху забувати, тому мета мого заходу - нагадати про російську агресію щодо України та допомогти наймолодшим українцям, які постраждали від неї», - розповіла Ангеліна Усанова. 
 
Ще на одну благодійну подію у Відні, організовану Angelina Usanova Foundation  зібралися  учасниці конкурсу «Міс Всесвіт» з інших країн:  «Міс Всесвіт Швейцарія» Лорена Сантен, «Міс Всесівт Нідерланди» Ріккі Колле, «Міс Всесвіт Албанія» Енді Демнері, «Міс Всесвіт Німеччина» Хелена Блейхер та «Міс Всесвіт Данія» Ніколіна Хансен. Також на вечері були присутня президентка конкурсу «Міс Всесвіт Україна» Анна Філімонова та легендарна співачка з Грузії Ніно Катамадзе.
 
Всі кошти, зібрані з продажу квитків, також будуть передані благодійним фондом Angelina Usanova Foundation для чернівецького дитячого будинку «Місто Добра».
 
«Краса об'єднує та допомагає акумулювати ресурси», - у цьому впевнена Ангеліна Усанова. 
 
Юрко НИВА