Перепало й третьому: пошкоджень зазнало також судно ЧФ РФ «Іван Хурс»

11:35, 25.03.2024
Перепало й третьому: пошкоджень  зазнало також судно ЧФ РФ «Іван Хурс»

«Іван Хурс» проекту 18280 (судно зв'язку) — російський середньорозвідувальний корабель ближньої, дальньої морської та океанської зон. (Фото: Вікіпедія)

Сили оборони 23 березня вразили крім двох російських кораблів "Ямал" та "Азов" ще один: зараз верифікується інформація щодо ураження російського середнього розвідувального корабля «Іван Хурс».

 

Як інформує УМ, про це 25 березня в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

 

«Стан (суден – УМ.) зараз уточнюється. Наразі ми можемо підтвердити це ураження. Зараз так само верифікується інформація щодо можливого ураження ще однієї одиниці - третьої. Так чи інакше, один з цих ВДК вже стоїть на заводі на ремонті, і враховуючи пошкодження, можемо сказати, що зараз з 13 одиниць, які росіяни приготували для того, щоб захопити наше південне узбережжя, в строю залишається лише 3 одиниці. А щодо безпосередньо кораблів цього проєкту зі складу саме Чорноморського флоту, не залишилося жодної одиниці. Окрім того, було уражено будівлю Військово-морської бази в Севастополі та нанесено вогневе ураження по паливно-мастильних складах», - повідомив Плетенчук.

 

Відповідаючи на запитання щодо третього корабля, який уразили Сили оборони, речник підтвердив, що йдеться про російський середній розвідувальний корабель «Іван Хурс».

 

«Фактично я сьогодні вам першим підтверджую щодо ураження безпосередньо великих десантних кораблів. Тому що, звісно, такі заяви потребують верифікації з кількох джерел для того, щоб бути впевненими, що ми зараз не дезінформуємо з вами українське суспільство», - відзначив речник.

 

Нагадаємо, що ввечері 23 березня у тимчасово окупованому Севастополі прогриміло близько 10 вибухів. Сили оборони України уразили російські великі десантні кораблі "Ямал" та "Азов", центр зв'язку і декілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту Російської Федерації у тимчасово окупованому Севастополі.

 

Як повідомляла УМ, Крен на правий бік: ВДК «Ямал» отримав критичні ушкодження.