Крен на правий бік: ВДК «Ямал» отримав критичні ушкодження

10:16, 25.03.2024
Крен на правий бік: ВДК «Ямал» отримав критичні ушкодження

Характер пошкоджень ВДК "Ямал" носить критичний характер. (gur.gov.ua)

Головне управління розвідки Міноборони України офіційно підтвердило ураження російського великого десантного корабля «Ямал» у тимчасово окупованому Севастополі ще 23 березня.

 

За даними розвідки, ушкодження судна критичні.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУР Міноборони у понеділок вранці.

 

«23 березня 2024 року у тимчасово окупованому Криму відбулось успішне вогневе ураження об’єктів Чорноморського флоту держави-агресора росії.

 

Зокрема, був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ рф у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога "Ямал".

 

За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК "Ямал" носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт», - йдеться у повідомленні.

 

Військова розвідка також додає, що окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті.

 

Інші деталі про втрати росіян внаслідок ракетної атаки Сил оборони України проти військових об’єктів рф уточнюються.

 

Як повідомляла «УМ», ввечері 23 березня стало відомо про прильоти крилатих ракет у головний центр зв'язку ЧФ росії в окупованому Севастополі.

 

Вже 24 березня стало відомо, що сили оборони уразили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов", а також центр зв'язку та кілька об'єктів інфраструктури Чорноморського флоту в окупованому Севастополі.