Зруйновану рашистами ГЕС-2 на ДніпроГЕСі відновити малоймовірно – директор Укргідроенерго

10:35, 22.03.2024
Зруйновану рашистами ГЕС-2 на ДніпроГЕСі відновити малоймовірно – директор Укргідроенерго

Росія атакувала ДніпроГЕС. (Фото: Telegram/Андрющенко Time)

Два прямих влучання – в ГЕС-1 і ГЕС-2 – було у Запоріжжі по ДніпроГЕСу. Невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, адже вона пошкоджена серйозно: є влучання в одну опору, розбиті підкранові балки.

 

Як інформує УМ, про це 22 березня заявив директор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі Радіо Свобода у Телеграм.

 

 "Доведеться відновлювати повністю машинний зал і електричне обладнання. Наслідки ми прорахуємо протягом дня і будемо розуміти, що відбулося. І чи зможе вона (ГЕС-2 – УМ.) працювати. І чи зможе, то чи в обмеженому режимі, чи взагалі не зможе певний період ГЕС-2 працювати" – сказав Сирота.

 

Росія 22 березня завдала пошкодження низці об'єктів критичної енергетичної інфраструктури. Військові злочинці обстріляли теплоелектростанцію ДПЕК, ДніпроГЕС.

 

 Аварійні відключення та превентивні графіки відключення були запроваджені у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Одеській, Донецькій областях. Цілком знеструмлений Харків.

 

"Вночі ворог здійснив масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України. Атаковано теплоелектростанцію ДТЕК. Інформацію про постраждалих перевіряємо.

 

Серйозно пошкоджено обладнання станцій. Після закінчення обстрілів працівники підприємств оперативно розпочали усунення наслідків та поновлення роботи обладнання", - пояснили в ДП.

 

Нагадаємо, що 21 березня окупанти влаштували масовану ракетну атаку на Україну. Ворог піднімав у небо 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які здійснили пуски 31 ракети з російських міст Волгодонськ і Енгельс.

 

 Як повідомляла УМ, 22 березня росіяни масовано атакували українську енергетику.