«Перун» не допоможе: окупанти продовжують активну фазу інформаційної операції проти України

12:39, 13.03.2024
«Перун» не допоможе: окупанти продовжують активну фазу інформаційної операції проти України

Пропагандисти країни окупанта продовжують активну фазу інформаційної операції «Перун».

У активній фазі перебуває спецоперація російських пропагандистів під назвою "Перун", яка за планом рашистів досягне піку в день так званих виборів президента РФ і продовжиться до 30 червня.

 

Як інформує УМ, про це 13 березня повідомила пресслужба ГУР на сайті відомства.

 

"Пропагандисти країни окупанта продовжують активну фазу інформаційної операції "Перун". Вона спрямована на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу та "створити умови для вирішення завдань" так званої СВО. Проведення операції "Перун" також відбувається на тимчасово окупованих територіях України та в більшості регіонів РФ", - сказано, зокрема, в повідомлені ГУР.

 

У розвідці розповіли, що до участі в цій операції залучаються підрозділи Росгвардії та шпигуни.

 

Пропагандисти Кремля дають їм вказівки щодо дискредитації українських та західних проукраїнських політиків, звинувативши їх у корупції і зраді інтересів України; виправдовування агресії РФ проти України та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для Кремля позицій; поширення у медіапросторі дезінформації про начебто "нормалізацію життя" на окупованих територіях за безпосередньої участі у цьому керівництва РФ; формування в російському та європейському медіапросторі образу "українських нацистів".

 

Також, відповідно до методичок Кремля, агенти Кремля повинні розповідати про події в Україні у першій половині 2024 року, використовуючи фейкові наративи, як то "планування державного перевороту в Києві", "звинувачення України у початку бойових дій на Донбасі", "масовому вбивстві проросійських активістів у Одесі", тощо.

 

За даними ГУР, піком активізації пропагандистських заходів визначено день так званих виборів президента РФ. Завершення операції "Перун" окупанти планують до 30 червня цього року.

 

Зауважимо, що наприкінці лютого 2024 року Комітет з питань розвідки при президентові України заявив, що кульмінація російської інформаційної спецоперації проти України під назвою "Майдан-3" буде найближчими тижнями, а Росія розраховує, що до першої половини червня їй вдасться розхитати ситуацію і завдати Україні військової поразки на сході.

 

Нагадаємо, що 16 листопада 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що Москва прагне посіяти розкол в українському суспільстві, створити "хаос" всередині країни і усунути президента – за даними розвідки, цей план у Росії називають "Майдан 3". 21 листопада Зеленський заявив, що Росія хоче усунути його з посади до кінця 2023 року, для чого вигадала план дестабілізації під умовною назвою "Майдан-3".

 

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що головною метою російської операції "Майдан-3" є посіяти думки про нелегітимність української влади всередині країни, однак ця операція провалюється.

 

Як повідомляла УМ, інформаційну операцію «Перун» для виправдання своєї військової агресії відносно України розпочала рф.