Мінветеранів посприяло: КМУ збільшив розмір соцдопомоги дітям загиблих захисників-добровольців

11:02, 13.03.2024
Мінветеранів посприяло: КМУ збільшив розмір соцдопомоги дітям загиблих захисників-добровольців

За ініціативи Мінветеранів Уряд збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих захисників-добровольців

В Україні з 1 квітня підвищать розмір виплати з 2 361 до 7 800 гривень на одного неповнолітнього і до 6 100 гривень на кожного, якщо в сімʼї двоє і більше дітей.

 

Як інформує УМ, про це 13 березня повідомила пресслужба Міністерства у справах ветеранів на сайті відомства.

 

Ідеться про дітей загиблих (померлих) захисників і захисниць України з числа людей, які добровільно брали участь в обороні країни й не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад.

 

Це дає змогу вже з 1 квітня автоматично підвищити розмір виплат. Зміни ініціювали за результатами робочих зустрічей з родинами загиблих.

 

«Мінветеранів звернулося до Мінсоцполітики з проханням врегулювати питання призначення виплат у звʼязку зі втратою годувальника членам сімей загиблих. Як результат з 1 квітня діти загиблих добровольців будуть отримувати адресну допомогу в підвищених розмірах.

 

 Тому рішення уряду — це питання відновлення соціальної справедливості, адже діти загиблих добровольців, які стали на захист держави після 24 лютого 2022 року, отримували менші виплати, ніж інші діти загиблих захисників», — повідомив в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун.

 

Варто наголосити, що через збройну агресію росії в Україні загинули 533 дітей, зазнали поранень 1254 дитини – про це повідомила 13 березня пресслужба Офісу генерального прокурора України.

 

Як повідомляла УМ, Герой України Порхун тимчасово очолив Мінветеранів.