«Повернення до хаосу, розколу й темряви»: Байден про можливий другий термін Трампа

10:53, 06.03.2024
«Повернення до хаосу, розколу й темряви»: Байден про можливий другий термін Трампа

Президент Джо Байден виступає під час зустрічі зі своєю Радою з питань конкуренції в державній їдальні Білого дому 5 березня у Вашингтоні, округ Колумбія. (Фото: Натан Ховард/Getty Images)

Роботу своєї адміністрації похвалив Президент США Джо Байден, але разом із тим попередив, що другий термін Дональда Трампа на посаді президента означатиме "повернення до хаосу, розколу та темряви".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє CNN.

 

"У заяві, опублікованій у вівторок, президент Джо Байден похвалив роботу, виконану його адміністрацією протягом першого терміну перебування на посаді, водночас різко попередивши, що другий термін президентства Дональда Трампа означатиме повернення до хаосу, розколу та темряви", – йдеться у повідомленні.

 

"Чотири роки тому я балотувався через екзистенційну загрозу, яку являв Дональд Трамп Америці, у яку ми всі віримо", – заявив Байден, наголошуючи на прогресі під час роботи своєї адміністрації щодо нових робочих місць, інфляції, цін на ліки, що відпускаються за рецептом, та контролю над розповсюдженням зброї.

 

Він попередив, що якщо Трамп повернеться у Білий дім, прогрес, досягнутий його адміністрацією, опиниться під загрозою.

 

"(Трампом – УМ.) рухає образа та злодійство, він зосереджений на власній помсті та відплаті, а не на інтересах американського народу", – зазначив Байден.

 

Нагадаємо, що 5 березня одразу в 16 штатах та Американському Самоа відбулися голосування на президентських праймеріз Демократичної та Республіканської партій.

 

Як повідомляла УМ, Протистояння Байдена і Трампа: як США граються картою України.