Польська затятість: заблоковано усі 6 напрямків на кордоні, тисячі фур в очікуванні

10:43, 03.03.2024
Польська затятість: заблоковано усі 6 напрямків на кордоні, тисячі фур в очікуванні

На кордоні з Польщею протестувальники блокують шість напрямків.

Усі 6 напрямків на українсько-польському кордоні станом неділю, 3 березня, блокуються. При цьому найбільша черга спостерігається у напрямку контрольного пункту пропуску (КПП) "Краківець" і "Ягодин". Загалом у чергах на усіх 6 напрямках стоять 2,4 тисячі фур.

 

Як інформує УМ, про це 3 березня повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко в етері телемарафону.

 

За словами спікера відомства, ситуація станом на зараз незмінна.

 

Польські фермери декілька днів тому заблокували повністю можливість проїзду вантажівок в обох напрямках. Виключення – фури, які везуть гуманітарні чи важливі вантажі для України.

 

"Нагадаю про те, що це найбільший інфраструктурний напрямок де може перетинати кордон 1200-1400 вантажівок в обох напрямках. Натомість зараз пропускаються лише вантажні засоби, які слідують в Україну. За минулу добу таких було лише 70. Натомість жодна вантажівка не перетинає кордон у бік Польщі, оскільки їх не пропускають", – розповів Демченко.

 

Також Демченко зауважив, що протестувальники не блокують рух для інших категорій транспорту – легкових автомобілів й автобусів.

 

Додамо, що польські фермери збираються блокувати кордон з Литвою через те, що з цієї країни начебто до них потрапляє українське зерно. Причому польські бізнесмени заробляють на торгівлі з Литвою більше, ніж литовські (так само поляки більше заробляють і від торгівлі з Україною, ніж українці).

 

Як повідомляла УМ, журналіст Ткач затриманий на кордоні у Польщі через фіксацію торгівлі з рф.