Підозрюваним загрожує 15 років: завершено розслідування щодо знищення «Мрії»

12:27, 28.02.2024
Підозрюваним загрожує 15 років: завершено розслідування щодо знищення «Мрії»

Окупанти знищили «Мрію» – найбільший в світі транспортний літак, але цього можна було б уникнути, якби не деструктивні дії керівництва ДП "Антонов".

Розслідування про знищення літака "Мрії" завершила Служба безпеки України, яка зібрала беззаперечні докази вини колишніх посадовців ДП "Антонов": гендиректора та начальника підрозділу з авіабезпеки.

 

Як інформує УМ, про це повідомила СБУ у Telegram.

 

Зазначається, що злочинні дії ексчиновників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака АН-225 "Мрія". Наразі слідчі СБУ скерували обвинувальний акт до суду.

 

Згідно з даними слідства, напередодні повномасштабного вторгнення рф до України фігуранти не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

 

"Для цього у період січня-лютого 2022 року посадовці розпорядилися заблокувати допуск українських військових на територію об’єкта", – йдеться у матеріалі.

 

На підставі зібраних доказів, фігуранти обвинувачуються за ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

 

У пресслужбі відомства зазначили, що обвинувачені перебувають під вартою, їм загрожує до 15 років тюрми.

 

Нагадаємо, що 27 лютого 2022 року в результаті повітряної атаки окупаційних військ росії в аеропорту Гостомель був спалений літак українського виробництва АН-225 "Мрія". У листопаді стало відомо, що Україна почала будівництво другого літака.

 

Слідчі повідомили ексдиректору ДП "Антонов" про підозру через знищену рашистами "Мрію".

 

Як повідомляла УМ, Нова «Мрія»: ДП Антонов спростувало чутки про готовність літака на третину.