ЗСУ збили російський Су-34 та вгатили по полігону армії рф під час шикування

09:47, 21.02.2024
ЗСУ збили російський Су-34 та вгатили по полігону армії рф  під час шикування

Літак збили на Східному напрямку.

Черговий російський винищувач-бомбардувальник Су-34 збили 21 лютого Повітряні сили ЗСУ на Східному напрямку.

 

Як інформує УМ, про це 21 лютого повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук у Telegram.

 

"Мінус один, працюємо далі. Екіпаж Су-34 приєднується до нашої рубрики "Вечного полета, братья!"", - повідомив Олещук.

 

За словами командувача ПС, він має "гарні результати об’єктивного контролю".

 

"Будемо їсти руSSкого ведмедя малими шматками. Разом – до перемоги! P.S. Ходять чутки, що в мене останнім часом поганий настрій. Не маю на це права! При такій бойовій роботі він просто чудовий!", − підсумував Олещук.

 

У свою чергу російська служба BBC 21 лютого повідомила, що Збройні сили України 20 лютого, ймовірно, вдарили по шикуванню російських мотострільців в окупованій частині Донеччини, поки загарбники чекали на командувача – внаслідок удару, за різними оцінками, загинули щонайменше 60 окупантів.

 

Про це російська служба BBC пише із посиланням на джерела, а також фото та відео з місця удару.

 

"У середині дня 20 лютого українські військові, імовірно, завдали удару двома ракетами з РСЗВ HIMARS по полігону біля села Трудівське у Волноваському районі Донецької області, повідомили російській службі Бі-бі-сі кілька джерел, знайомих із ситуацією.

 

У цей момент на полігоні на шикуванні перебували військовослужбовці 36-ї гвардійської мотострілецької бригади (військова частина 06705), постійним місцем дислокації якої є місто Борзя Забайкальського краю.

 

У момент удару військовослужбовці 4, 5 і 6-ї роти цієї бригади були вишикувані на полігоні й очікували на прибуття командувача 29-ї армії Східного військового округу, генерал-майора Олега Моїсеєва", - сказано в повідомлені.

 

Окупант, що вижив, на відео, яке є в розпорядженні BBC, прокоментував це так: "Вишикували в чистому полі командири".

 

BBC повідомляє, що загалом має в розпорядженні понад 10 фотографій і відеозаписів із полігону, зроблених одразу після удару, - на них зафіксовано десятки загиблих. Пишуть, що не публікують ці матеріали з етичних міркувань.

 

Загалом, як повідомляє видання, за різними оцінками, зокрема самих військовослужбовців 36-ї бригади, унаслідок удару могли загинути щонайменше 60 осіб.

 

Як повідомляла УМ, Повітряні сили «в ударі»: збито ще дві російські «сушки».