Google в допомогу: український уряд отримає 5 тисяч ключів безпеки

12:09, 17.01.2024
Google в допомогу: український уряд отримає 5 тисяч ключів безпеки

Google надає українському уряду 5 тисяч ключів безпеки, продовжуючи підтримку кібербезпеки в Україні.

У Давосі на Всесвітньому економічному форумі Google представила проєкт з безпечної державної цифровізації та підтвердила, що у 2024 році компанія продовжуватиме підтримувати кібербезпеку уряду України та надасть 5 тисяч ключів безпеки державним службовцям.

 

Як інформує УМ, про це в офіційному блозі Google Україна повідомив директор з питань взаємодії з органами державної влади Олег Якимчук.

 

За його словами, цифровий світ має великий потенціал для трансформації, але також несе значні ризики. Вразлива інфраструктура та застарілі методи автентифікації залишають дані чутливими до кібератак. Ця вразливість загрожує не лише критичним операціям, але й довірі з боку громадян та безпеці користувачів.

 

Google продовжує надавати підтримку цифровій трансформації України через різноманітні ініціативи. Одна із ключових ініціатив – надання 5 тисяч ключів безпеки держслужбовцям. Ці пристрої замінюють традиційні паролі фізичною перевіркою, що значно посилює безпеку облікових записів. Цей крок допоможе захистити критичні операції та зміцнити довіру та безпеку громадян.

 

Крім надання ключів безпеки, Google також планує запровадити програми навчання та тренінги, щоб допомогти українським урядовцям зрозуміти, як використати весь потенціал цих пристроїв. За допомогою навчальних матеріалів, інструкцій і тренінгів посадовці отримують знання й навички, необхідні для захисту своїх облікових записів. Крім того, Google та український уряд співпрацюватимуть над спільними семінарами з кібербезпеки, щоб обмінюватися передовим досвідом та розробляти нові стратегії для захисту даних.

 

Google також провела в Google House у Давосі круглий стіл високого рівня задля підтримки динаміки цифрової трансформації України. Ця дискусія зібрала провідних експертів та мала на меті допомогти прискорити інноваційну стратегію України, продемонструвати новаторський підхід України до цифрової трансформації та сформувати майбутнє, яке ґрунтуватиметься на співпраці та прогресі.

 

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі відвідувачі Google House мають нагоду ознайомитися із віртуальною виставкою "Україна поруч" на платформі Google Arts & Culture. Ця виставка також надає основу для обговорення та подальшого впровадження проєктів в культурній та технологічній сферах в Україні.

 

Нагадаємо, що 15 січня у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF) зібралися понад 100 глав держав і урядів. 54-та щорічна зустріч ВЕФ, яка триватиме до 19 січня, скликана під темою “Відновлення довіри”. Програма форуму складатиметься з чотирьох взаємопов’язаних пріоритетів: "Досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі", "Створення зростання та робочих місць для нової ери", "Штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства" та "Довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії".

 

Як повідомляла УМ, Насичений Давос: Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем НАТО.