Попередження Сеула: КНДР може продати рф нові балістичні ракети

10:36, 11.01.2024
Попередження Сеула:  КНДР може продати рф нові балістичні ракети

КНДР може знову продати росії нові балістичні ракети.

Росії Північна Корея може продати нові типи тактичних керованих ракет на додаток до поставок балістичних ракет малої дальності для використання Москвою у війні проти України.

 

Як інформує УМ, про це в інтерв’ю Yonhap заявив глава Міноборони Південної Кореї Шин Вон Сік.

 

«Північна Корея заявила, що розгорне балістичні ракети малої дальності разом із військами на передовій. Враховуючи недавню торгівлю зброєю, я думаю, Північна Корея могла б продати їх Росії» - сказав він, маючи на увазі ракети типу KN-23.

 

Міністр додав що КНДР вперше випробувала цей тип ракет ще у квітні 2022 року.

 

«Це новий тип зброї з орієнтовною дальністю у 100-180 кілометрів» - сказав Шин Вон Сік.

 

 

Водночас Міністерство оборони Південної Кореї оцінило, що північнокорейські балістичні ракети малої дальності на мобільних пускових установках мають довжину близько 5 метрів і дальність стрільби менш як 300 км.

 

Він також припустив, що нещодавній візит Кім Чен Ина на заводи з виробництва боєприпасів може бути пов’язаний із передбачуваним постачанням зброї Північною Кореєю до Росії, у той час, як дві країни зміцнюють військову співпрацю між собою.

 

Нагадаємо, що в середу, 10 січня, постійний представник Південної Кореї при ООН Хван Чжун Кук заявив, що поява північнокорейських ракет у війні Росії проти України має значний вплив на глобальне нерозповсюдження ядерної зброї та створює нові виклики, які вимагають спільної міжнародної відповіді.

 

Як повідомляла УМ, Кім «надуває щоки»: відвідав військові заводи і хоче перетворити Південну Корею на попіл.