Міністерка закордонних справ Японії прибула з візитом до України

10:16, 07.01.2024
Міністерка закордонних справ Японії прибула з візитом до України

На фото, зробленому 6 січня 2024 року, видно, як міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава (третій праворуч) сідає на потяг у східному регіоні Польщі, щоб поїхати в Україну (Фото: Kyodo)

До Києва в неділю, 7 січня, з офіційним візитом прибула міністр закордонних справ Японії Йоко Камікава. Вона проведе переговори з українськими урядовцями.

 

Як інформує УМ, про це 7 січня повідомило видання Kyodo News.

 

Відомо, що це перший візит Камікави до України з моменту її вступу на посаду у вересні 2023 року.

 

В українській столиці сьогодні глава МЗС проведе переговори з українськими урядовцями, в тому числі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

 

«Під час свого візиту Камікава наголошуватиме на важливості дотримання міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права, з точки зору недопущення будь-яких спроб силою змінити статус-кво», – йдеться у повідомленні.

 

Також раніше писали, що Камікава проведе консультації з партнерами з української сторони щодо розширення співпраці між двома країнами і візьме участь у церемонії передачі великогабаритного енергетичного обладнання, потрібного для підготовки до зими.

 

До слова, у грудні Україна отримала майже мільярд доларів допомоги від Японії. Крім цього повідомлялося, що Японія поповнить запаси ракет до ЗРК Patriot у Європі.

 

Як повідомляла УМ, Опосередкована підтримка України: Японія передає США ракети для Patriot.