«ДоКварталилася»: українську акторку Ірину Гатун внесли до бази Миротворець

10:34, 04.01.2024
«ДоКварталилася»: українську акторку Ірину Гатун внесли до бази Миротворець

За участь у легалізації окупації Криму. Українську акторку Ірину Гатун внесли до бази Миротворець.

Акторку Ірину Гатун сайт Миротворець, який досліджує ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права – вніс до своє бази.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання LIFE.

 

Акторка театру Чорний квадрат і резидентка Кварталу 95 потрапила о бази з такими формулюваннями:

 

Участь в актах гуманітарної агресії проти України;

Участь в спробах легалізації окупації АР Крим Росією;

Публічна наруга над українськими громадянами, які перебувають на окупованих російсько-фашистськими загарбниками територіях.

 

Це сталося після появи у публічному просторі інформації про те, що акторка відвідувала окупований Крим з 2015 до 2019 році. А також після участі у скандальному номері Дівчина зі Сходу в новорічному випуску Вечірнього кварталу, в якому посміялися над російськомовними переселенцями, які намагаються розмовляти українською мовою. Цей епізод викликав обурення в Мережі.

 

Випуск вийшов в Новорічну ніч. На наступний день мер міста Скадовськ висловив обурення насмішками над жителями окупованого Росією міста. Партнер акторки по номеру Юрій Великий опублікував вибачення, проте воно викликало додаткове обурення.

 

Компанія 1+1 Media також перепросила за номер у жителів окупованих територія та пообіцяла вирізати номер із запису ефіру. Ірина Гатун також принесла вибачення, при цьому назвала людей, які її критикують «проплаченими тварюками». У Києві скасували виставу з участю Гатун.

 

Виникає лише питання: а чому не несе покарання керівництво Кварталу-95, яке допустило в ефір скандальну сцену й ті, хто писали «хохмачий» текст, сценарій?

 

Як повідомляла УМ, Недолугий «Квартал 95»: Комісія з журналістської етики отримала скаргу на «скадовський» випуск «хохмачів».