«Об’єкт» над Польщею є черговим «знаком» для партнерів – Ігнат

13:34, 29.12.2023
«Об’єкт» над Польщею є черговим «знаком» для партнерів – Ігнат

Дуда скликає термінову нараду через нерозпізнаний об’єкт у повітряному просторі Польщі.

Інцидент із об’єктом, який залетів у повітряний простір Польщі під час російської атаки 29 грудня, має стати ще одним сигналом для партнерів - Україні потрібно більше засобів ППО, щоб захищати і себе і Європу.

 

Як інформує УМ, про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив 29 грудня в ефірі телемарафону.

 

"Як бачите, величезні атаки (ворога), багато всього летить у повітрі, і такі випадки трапляються уже не вперше. Залітають навіть на територію Румунії, ракети і ударні БПЛА падають і уламки і т.д. Так само це відбувалось і на території Польщі минулого року.

 

Тож це не є чимось новим. В результаті таких масованих атак (удар РФ з повітря 29 грудня був наймасованішим. - УМ.) таке може траплятися. Ворог атакує наші прикордонні території зокрема й на заході. Це й Львівська область і Франківська…

 

Це ще один знак і сигнал для наших партнерів, щоб посилити Україну необхідною кількістю засобів, щоби ми стали щитом між агресором і Європою, захистили і себе, і їх", - сказав Ігнат.

 

Раніше стало відомо, що під час масованої атаки РФ по Україні в повітряний простір Польщі залетів "невідомий об’єкт". Президент Польщі Анджей Дуда скликає через це термінове засідання Радбезу.

 

Як повідомляла УМ, Сили оборони знищили 87 ракет та 27 дронів Shahed.