Оголошено конкурс на звання «Пропагандист року» - Центр протидії дезінформації

13:47, 26.12.2023
Оголошено конкурс на звання «Пропагандист року» - Центр протидії дезінформації

ЦПД визначатиме переможця за результатами опитування у своєму телеграм-каналі, в якому пропонує своїм читачам обрати «улюбленця» серед восьми претендентів. (Фото: Телеграм ЦЕНТР ПРОТИДІЇ ДЕЗІНФОРМАЦІЇ)

Про початок визначення переможців премії «Гойда року!» оголосив Центр протидії дезінформації при РНБО. Як і минулого року, її присуджуватимуть за вагомий внесок у програш інформаційної війни рф проти України. 
 
 
Як інформує УМ, про це ЦПД повідомив у Телеграм.
 
 
«Минає ще один складний 2023 рік. Окрім того, що країна-терорист продовжує свою військову агресію проти України, інформаційні терористи країни “404” також не спали та продовжили розповсюджувати свою брехню не тільки на території України, але й на весь світ. І незважаючи на всю потужність російської пропагандистської машини, війну за розуми всього цивілізованого світу вони з тріском програли», — йдеться у повідомленні ЦПД.
 
 
Виходячи з цього, Центр вирішив продовжити започатковану ним у 2022 році щорічну премію за вагомий внесок у програш інформаційної війни РФ проти України «Гойдааа року!». І оголосив про початок голосування у номінації «Пропагандист року».
 
До списку номінантів увійшли:
 
Володимир Соловйов
 
Дмитро Медведев
 
Анатолій Шарій
 
Патріарх Кирило (Гундяєв)
 
Григорій Азарьонок
 
Олександр Дугін
 
Микола Патрушев
 
Олександр Сладков.
 
 
Обрати «улюбленця» можна в період з 25 до 30 грудня 2023 року. 
 
 
Дещо раніше Центр протидії дезінформації спрогнозував фейки, які найближчим часом поширюватиме кремлівська пропаганда.
 
 
Також Центр протидії дезінформації повідомляв про збільшення кількості фейкових телеграм-каналів, які маскуються під канали українських військових підрозділів.
 
 
Крім того, в листопаді цього року ворожі телеграм-канали скоординовано поширювали відеозвернення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, створені за допомогою технології дипфейк. У цих відео Залужний нібито закликав населення України вийти на площі своїх міст, а військових — не виконувати «злочинні накази» влади.
 
 
Як повідомляла УМ, Російська пропаганда: вплив та слабкі місця.