Великокаліберні боєприпаси, БпЛА, вантажівки: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

14:14, 08.12.2023
Великокаліберні боєприпаси, БпЛА, вантажівки: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Військова підтримка України Німеччиною не слабшає.

Список військової допомоги, яка надається Україні для протистояння агресії росії оновлена Німеччиною.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у повідомленні уряду Німеччини опублікованому на офіційному сайті.

 

«Німеччина надає підтримку Україні, постачаючи обладнання та озброєння, які надходять із поставок Федеральних збройних сил і з поставок промисловості, що фінансуються з фондів Федерального уряду для розбудови потенціалу безпеки.

 

Цей перелік містить огляд військової допомоги, яку надає Федеративна Республіка Німеччина Україні. Він включає поставки від Федеральних збройних сил, від промисловості та заходи допомоги разом з партнерами, які, зокрема, фінансуються з фондів федерального уряду для розвитку потенціалу безпеки.

 

Фінансування ініціативи з розбудови потенціалу безпеки становить 5,4 мільярда євро на 2023 рік (після 2 мільярдів євро на 2022 рік), а додаткові дозволи для прийняття зобов’язань у наступні роки становлять 10,5 мільярда євро. Ці кошти мають бути спрямовані в першу чергу на військову допомогу Україні. Водночас вони будуть використані для поповнення запасів Федеральних збройних сил для товарів, що постачаються в Україну, а також для внесків Німеччини до Європейського фонду миру (EPF), з яких можуть бути відраховані витрати, понесені від надання військової допомоги Україні. - відшкодовується державам-членам ЄС» - сказано, зокрема, в урядовому повідомлені.

 

Зазначено, що вже доставлено  в Україну, зокрема:

 

10 БПЛА Vector;

70 HK GMG/GMW (автоматичний гранатомет);

260 тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів (з запасів Бундесверу та промислових запасів).

 

Також до нового пакета увійшли одна розвідувальна система LUNA NG, шість машин прикордонної охорони, вісім вантажівок Zetros, 100 000 аптечок першої допомоги, медичні матеріали та 30 гранатометів GMG.

 

Як повідомляла УМ, Україні належить вся зброя, яку передала Німеччина.