Ракети вдарили по лікарні та шахті на Донеччині, є загиблі, поранені, руйнування, пошкоджено автотранспорт, фото

10:47, 21.11.2023
Ракети вдарили по лікарні та шахті на Донеччині, є загиблі, поранені, руйнування, пошкоджено автотранспорт, фото

Результат нічного ракетного обстрілу Донеччини. (Фото: Фейсбук Донецька обласна прокуратура.)

Рашистський ракетний удар 21 листопада призвів до зруйування будівлі шахти ДП "Селидоввугілля", що на Донеччині. Загинув працівник підприємства, пошкоджені 19 одиниць транспорту.

 

Як інформує УМ, про це 21 листопада повідомили на сайті Міністерства енергетики.

 

Повідомляється, що ракетний обстріл шахти відбувся у ніч на 21 листопада. На момент обстрілу в шахті перебували 33 робітники.

 

"У результаті влучань двох ракет шахта зазнала серйозних пошкоджень. Зокрема, утворилася воронка діаметром 10 м, зруйновано будівлі, пошкоджені лінії електропередачі", - йдеться у повідомленні.

 

Зазнав смертельних поранень черговий робітник шахти.

 

Пошкоджено також 19 одиниць транспорту - автомобілі та автобуси.

 

Міненерго висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. На місці тривають аварійно-відновлювальні роботи.

 

 

У свою чергу Донецька обласна прокуратура  повідомила 21 листопада у Facebook, що росіяни вдарили по місту Селидове та Новогродівській громаді на Донеччині пізно ввечері 20 листопада: 2 загиблих, 8 поранених − прокуратура

 

"За даними слідства, 20 листопада о 23:35 російська армія вдарила по м. Селидовому, ймовірно, з ракетного комплексу С-300. Мішенню для окупаційних військ стала міська лікарня, у якій на лікуванні перебували люди. Внаслідок обстрілу восьмеро громадян отримали контузії та осколкові поранення, а один загинув.

 

Також ворожі ракети поцілили по підприємству, розташованому на території Новогродівської територіальної громади. Від отриманих тілесних ушкоджень загинув 63-річний працівник, який перебував в одному з приміщень.Будівлі медзакладу та підприємства зазнали значних руйнувань, також пошкоджені транспортні засоби.

 

 

Прокуратура проводить досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ», - сказано в повідомлені прокуратура.

 

Нагадаємо, що в ніч на 16 листопада росіяни обстріляли одну із теплоелектростанцій ДТЕК Енерго у прифронтовій області.

 

Як повідомляла УМ, Херсон вдруге за ранок обстріляно рашистами, є загиблі й руйнування.