На лівобережжі Херсонщини знелюднена частина окупованих сіл

12:23, 15.11.2023
На лівобережжі Херсонщини знелюднена частина окупованих сіл

Лівобережна частина Херсонщини, за винятком невеликої території, яку відбили ЗСУ, перебуває нині в окупації.

Низка населених пунктів на лівобережній Херсонщині через війну стали безлюдними – констатувала місцева влада Херсонщини.

 

Як інформує УМ, про це стало відомо з проєкту Радіо Свобода "Новини Приазовʼя".

 

Український мер окупованої Нової Каховки Володимир Коваленко повідомив, що зокрема у селі Корсунка вже немає місцевих жителів, зараз там велика кількість розбитої російської техніки.

 

"Корсунка вона пуста, після затоплення туди практично ніхто не повернувся", – зазначив Коваленко.

 

Спустошені села є і в Олешківській громаді, яка також перебуває в російській окупації.

 

"Це село Підстепне, Кринки, Нечаєве. Не знаю, скільки людей насправді на сьогодні залишилося в Піщанівці. Немає з ким зв’язатися, людей немає", – повідомила начальниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко.

 

За її даними, загалом до громади належать 13 населених пунктів. Наразі там проходить лінія розмежування між ЗСУ і російською армією. Населені пункти, які розташовані у безпосередній близькості до Дніпра, потерпають найбільше.

 

"На початок повномасштабного вторгнення Росії Олешківська територіальна громада налічувала майже 40 тисяч населення, на зараз, по дуже умовних підрахунках, там залишилось не більше 9 тисяч. В самих Олешках з 20 тис. населення залишається близько 3 тисяч. По інших деяких населених пунктах жителів можна перерахувати на пальцях однієї або двох рук", - сказано в повідомлені.

 

Збройні сили України в жовтні-листопаді 2022 року звільнили всю правобережну частину Херсонської області включно з обласним центром. Відтоді прилеглі до Дніпра райони Херсонщини стали обʼєктом майже щоденних обстрілів з боку російських військ, які зберігають контроль над лівобережною частиною області, за винятком невеликої території.

 

Як повідомляла УМ, Лівобережжя Херсонщини: ЗСУ перерізали дорогу Олешки-Нова Каховка.