Перша україномовна радіостанція запрацює в Естонії

16:27, 14.11.2023
Перша україномовна радіостанція запрацює в Естонії

Цієї п'ятниці (17 листопада) стартує перша в історії Естонії україномовна радіостанція.

Перша україномовна радіостанція в Естонії - Радіо DRUZI, повідомлятиме новини та події, пов’язані з українською громадою в цій країні. Також канал мовлення сприятиме інтеграції українців в естонське суспільство.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє err.ee.

 

17 листопада стартує перша в Естонії україномовна радіостанція. Нова платформа "DRUZI" покликана поєднувати дві культури завдяки трансляції естонської та української музики, а також новин.

 

Як повідомили в Асоціації українських організацій Естонії, українська діаспора в Естонії з початку війни зросла у 4 рази. Це спонукало створити канал медіа для українців, щоб вони могли зберігати свою культурну ідентичність, мову та отримувати доступ до об'єктивної та незалежної інформації.

 

"Ми впевнені, що радіо DRUZI збагатить життя українців в Естонії та сприятиме їх інтеграції в естонське суспільство, а також збереже їхній зв’язок із батьківщиною та українською громадою", – йдеться у повідомленні голови Асоціації українських організацій Естонії Володимира Паламаря.

 

На новій радіостанції створюватимуть програми про українську та естонську культуру, історію, традиції та гастрономію, а також мовні програми для дорослих і дітей. Ведучі радіо DRUZI розмовлятимуть українською мовою, інформація також буде подаватися англійською та естонською мовами.

 

Презентація-вечірка радіостанції відбудеться 17 листопада у талліннській Fotografiska. Плануються живі виступи українських та естонських артистів.

 

Як повідомляла УМ, президент Естонії пропонує поширити розширення ЄС на Україну.