«Укренерго» отримає від Німеччини 76 мільйонів євро для укріплення захисту об'єктів

17:20, 22.10.2023
«Укренерго» отримає від Німеччини 76 мільйонів євро для укріплення захисту об'єктів

Підписання грантової угоди в онлайн-форматі. (Фото Укренерго)

НЕК "Укренерго" отримає 76 млн євро гранту від уряду Німеччини для укріплення захисту об’єктів та підвищення надійності живлення споживачів.

 

Про це повідомляє пресслужба компанії “Укренерго” у Facebook.

 

У повідомленні йдеться, що кошти будуть спрямовані на фінансування будівництва інженерного захисту підстанцій, встановлення нового високовольтного обладнання, зокрема автотрансформаторів, та модернізацію мережі на кордоні з Європою. Уряд Німеччини виділив грант через німецький банк розвитку KfW.

 

13 жовтня в онлайн-форматі грантову угоду підписали голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, старший менеджер портфоліо проєктів KfW Альмут Алерс та регіональний менеджер по Східній Європі, Кавказу, Центральній Азії KfW Майкл Еверс.

 

Мартін Єґер заявив, що фінансування за грантовою угодою між KfW та "Укренерго" підтримає здатність України успішно пройти цей та наступні зимові сезони через сприяння швидкій відбудові та створенню захисних споруд на підстанціях. А виділений днями другий зимовий пакет військової допомоги від Німеччини, який включає ППО PATRIOT, IRIS-T і Gepard, допоможе захистити критично важливу інфраструктуру.

 

Загалом, "Укренерго" залучило понад 220 мільйонів євро кредитних і грантових коштів KfW для відновлення та реконструкції підстанцій.

 

Ксенія ЛЯПІНА, студентка Київського університету імені Бориса Грінченка.

Регенсбург, Німеччина

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці вчать українських інженерів захищати енеросистему від рф