Rheinmetall отримав від уряду ФРН замовлення на 150 тис артснарядів для України

14:39, 10.10.2023
Rheinmetall отримав від уряду ФРН замовлення на  150 тис артснарядів для України

Замовлення уряду ФРН включає понад 100 тисяч 155-мм снарядів

Уряд Німеччини надав замовлення німецькій оборонній компанії Rheinmetall на виготовлення понад 150 тисяч боєприпасів для України. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила компанія у пресрелізі.

 

Замовлення включає понад 100 тисяч 155-мм снарядів від нової іспанської дочірньої компанії Rheinmetall Expal Munitions, а також додаткових осколково-фугасних снарядів DM 121. Незважаючи на те, що замовником є уряд Німеччини, всі ці боєприпаси призначені для України.

 

Замовлення має вартість у трьохзначних мільйонах євро. Постачання десятків тисяч снарядів планується на 2023 рік, а решта має бути відвантажена у 2024 році.

 

Це вже третє замовлення на постачання артилерійських боєприпасів за рамковим контрактом з Бундесвером. В липні 2023 року Rheinmetall оголосила про підписання нової рамкової угоди на постачання артилерійських боєприпасів із Бундесвером, розширення наявного контракту. Загальний обсяг цього потенційного замовлення становить близько 1,2 млрд євро.

 

Як відомо,  німецький оборонний концерн Rheinmetall до кінця 2023 року поставить ЗСУ найсучасніший безпілотний комплекс Luna NG  для повітряної розвідки та радіоелектронної боротьби. Комплекс можна використовувати не тільки для розвідки, але й для забезпечення LTE-зв’язку, перехоплення та РЕБ.

 

У липні німецька компанія Rheinmetall встановила нову виробничу лінію. Боєприпаси до зенітних установок Gepard, які мають важливе значення для збиття російських дронів, мають передати українським військовим вже найближчим часом. 

 

Натомість у Німеччині виник брак запасів цих боєприпасів, адже Gepard датується 1980-ми роками, і документації на управління ними залишилося. Тому інженери переробили існуючі 35-мм боєприпаси, призначені для бортового озброєння БМП, щоб використовувати їх в зенітних установках.

 

12 травня повідомлялося, що німецький концерн Rheinmetall заснував спільне підприємство з Укроборонпромом, яке буде ремонтувати та виробляти танки безпосередньо в Україні. У Rheinmetall буде 51% акцій у новій компанії, концерн також візьме на себе управління компанією.

 

Раніше стало відомо, що найбільший німецький зброєбудівний концерн Rheinmetall у майбутньому хоче мати можливість виробляти танки, зенітні системи та боєприпаси в Україні.  

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом в рамках участі в ІІІ саміті Європейської політичної спільноти в Гранаді. Німеччина пообіцяла надати системи ППО для зимового періоду.