Трюдо та Зеленський зустрілися з українською громадою у Торонто

12:03, 23.09.2023
Трюдо та Зеленський зустрілися з українською громадою у Торонто

Володимир Зеленський та Джастін Трюдо (Фото Офісу президента)

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та Президент України Володимир Зеленський провели зустріч з українською громадою у Торонто.

 

На заході обговорювалися різноманітні питання, пов'язані з українським співтовариством в Канаді.

 

Важливою темою обговорення стали питання підтримки та співпраці між двома країнами у різних сферах. Зустріч в Торонто стала важливим кроком у спрямуванні взаємовідносин між Україною та Канадою. 

 

Як повідомляє Україна молода, про це повідомляє кореспондент Укрінформу

 

На заході були присутні кілька сотень осіб.

 

“Я дуже пишаюся, що Україна надихає, що українці надихають, як і українські канадці. Дякую усім вам за активність, ви даєте змогу іншим відчути український вайб”, - сказав Зеленський.

 

Він також пожартував, що у подорожі нарешті зміг провести час із дружиною: “Я радий бути тут із моєю дружиною, першою леді. Три дні разом, вперше від початку повномасштабної війни. Дякую, Джастіне”.

 

Прем’єр-міністр Джастін Трюдо відзначив, що дуже радий бачити таку велику кількість людей, охочих підтримувати Україну. “Підтримка канадців йде з усіх рівнів уряду, об’єднань громадян, діаспори - уся Канада солідарна з Україною”, - зауважив він.

 

На зустрічі була присутня й віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд, яка звернулася до присутніх із промовою, а також мер Торонто Олівія Чоу, прем’єр-міністр провінції Онтаріо Даг Форд та інші відомі діячі.

 

Як  відомо,  Президент України Володимир Зеленський перебував із візитом у Канаді, під час якого провів низку зустрічей із керівництвом держави та підприємцями, а також виступив зі зверненням до парламенту.

 

Як повідомляла УМ, Канада виділила близько $33 мільйонів, щоб надати Україні високопріоритетне обладнання протиповітряної оборони