У квартирі в.о. мера Чернігова СБУ проводить обшук

09:26, 05.09.2023
У квартирі в.о. мера Чернігова СБУ проводить обшук

Олександр Ломако: "Шукатимуть: мабуть трансформатор, який Чернігів купив, щоб врятуватися взимку після обстрілів орками енергосистеми міста". (Фото: Фейсбук Олександр Ломако)

Олександра Ломако, в.о. міського голови Чернігова повідомив, що зранку 5 вересня СБУ проводить обшуки у нього вдома.

 

Як інформує УМ, про це Ломако зранку 5 вересня повідомив у Facebook.

 

«У мене вдома обшуки. Зараз. Поки збирав дітей до школи, до мене завітала група представників СБУ. Будуть обшукувати квартиру.

 

Попросив почекати, щоб зібрати та вивести з квартири трьох дітей, щоб вони не бачили. Але, питання схоже, термінове», - написав Ломако.

 

В.о. мера Чернігова повідомив, що, силовики, певно, "шукатимуть трансформатор, який Чернігів купив, щоб врятуватися взимку після обстрілів орками енергосистеми міста".

 

За словами Ломако, обшуки проходять на підставі рішення Шевченківського суду Києва, який "трошки далеко від Чернігова".

 

"Але чиновникам з центру, яким наше місто як кістка в горлі – там легше "порєшать"", − припустив Ломако.

 

Він також додав, що о 8 ранку мала бути нарада з питань життєдіяльності міста, але її не буде, бо "центр починає політичний шоу-сезон".

 

Нагадаємо, що в травні Ломако повідомляв, що слідчі прийшли з обшуками у Чернігівську міську раду у кримінальній справі щодо відстороненого мера Владислава Атрошенка.

 

У грудні 2022 року Яворівський районний суд Львова визнав винним у конфлікті інтересів мера Чернігова Владислава Атрошенка і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови. Таке рішення суд прийняв через те, що Атрошенко доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини.

 

Як повідомляла УМ, наразі Олександр Ломако виконує обов'язки мера Чернігова.