Війна з росією «з'їдає» трильйони — Шмигаль

12:42, 03.08.2023
Війна з росією «з'їдає» трильйони — Шмигаль

Під час зустрічі з послами країн G7 і ЄС. (Фото: Фейсбук Денис Шмигаль)

Протистояння росії у розв'язаній нею війні та підтримка Збройних сил України обходиться нашій державі у близько 2 трильйони гривень.

 

Як інформує УМ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на конференції послів України.

 

“Фактично підтримка Збройних сил та війна коштує Україні близько 2 трильйонів гривень. Це більше, ніж дохідна частина бюджету мирного часу”, - зазначив Шмигаль.

 

За його словами, у мирний час дохідна частина бюджету України становила 1,3 трильйона гривень. Нині держава тримається завдяки фінансовій підтримці партнерів, а також за рахунок грантів і кредитів.

 

“Ми втратили близько 30% нашої економіки та підприємств. Ми втратили 3,5 млн робочих місць. У перший рік війни втратили 29, 5% нашого ВВП. Це менше, ніж очікувалося. Бізнес адаптувався і продовжує адаптовуватися. Цього року ми очікуємо навіть незначного зростання порівняно з минулим роком”, - додав глава уряду.

 

Прем'єр наголосив на тому, що також вдалося збільшити золотовалютні резерви до історичного максимуму за увесь час незалежності України. “39 млрд гривень сьогодні у Національному банку на залишках. Ми цього року знизили рівень інфляції до 12,8% у річному вимірі. Ви розумієте, яка інфляція у ваших країнах, можете порівняти”, - звернувся він до присутніх

 

Нагадаємо, що нещодавно Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до державного бюджету у першому півріччі 2023 року надійшло понад 600 млрд гривень, при цьому на армію направили 672 млрд гривень.

 

Як повідомляла УМ, прем´єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна переможе, бо за нею правда.