Активісти Нацкорпусу знову пікетували будинок Гладковського

17:28, 03.03.2019
Активісти Нацкорпусу знову пікетували будинок Гладковського

Кілька сотень активістів організації "Національні дружини" знову пікетували будинок Ігоря Гладковського – сина першого заступника секретаря РНБО.

 

І батьку, і сину журналісти програми "Наші гроші" закидають участь в розкраданні української оборонної промисловості.

 

Як повідомляє "5 канал", представники Нацдружин зібралися поблизу станції метро "Видубичі", а потім рушили до самого будинку в Козині. Там запалили фаєри та закидали садибу петардами.

 

Крім того, обмалювали паркан і написали там "Мародери".

 

Активісти наголошують: вимагають арешту для Гладковських.

 

Сам же перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський написав заяву, в якій назвав матеріали журналістів-розслідувачів провокацією та брехнею. Вважає, що серії зроблені на замовлення спеціально перед виборами.

 

Гладковський-старший певен, що радикальні та націоналістичні організації намагаються атакувати будинок його сина задля дискредитації його у ЗМІ.

 

 

                                                                                                 

 

 

 
 
"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству", - йдеться в заяві Гладковського, переданому агентству у вівторок.
 
 
Також він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
 
"На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - заявив чиновник.
 
 
Як повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.
 
 
Як повідомляла "УМ", напередодні журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".