Наглядова рада «Нафтогазу» продовжила контракт Коболєву

10:58, 28.02.2019
Наглядова рада «Нафтогазу» продовжила контракт Коболєву

(Андрій Коболєв (фото: facebook.com))

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим і встановити його місячний оклад в розмірі 2,08 млн гривень.

 

Про це ЕП повідомив співрозмовник у компанії.

 

"Нове законодавство дає Наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення по контрактам з менеджментом", - сказав співрозмовник.

 

В листі голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, копія якого є в розпорядженні ЕП, зазначається, що термін повноважень Коболєва продовжений на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

 

У листі зазначається, що Володимир Гройсман публічно наголошував на очікуваннях щодо "перегляду розміру винагороди Коболєва і що вона повинна бути ринковою".

 

"Комітет з призначень та винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку", - йдеться у листі.

 

"Ми хотіли би звернути увагу на той факт, що голова правління "Нафтогазу" прийняв і виконує рішення про спрямування 100% доходів, які він отримає до кінця року на благодійність, а тому не матиме особистого зиску внаслідок прийняття будь-якого рішення", - додала Клер Споттісвуд.

 

 
 
Він пояснив, що таке рішення було прийнято після того, як тема його зарплати стала політичною: "дуже багато політиків стали її використовувати як інструмент дискредитації реформ і для підвищення власного рейтингу на рік подвійних виборів".