Олег Гладковський після скандалу з Bihus.Info призупиняє повноваження в РНБО

13:44, 26.02.2019
Олег Гладковський після скандалу з Bihus.Info призупиняє повноваження в РНБО

Олег Гладковський (фото: LB.ua)

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у розслідуванні Bihus.Info фактів про незаконні оборудки при закупівлях в армії.
 
Про це він заявив агентству "Інтерфакс-Україна" 26 лютого.
 
"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству", - йдеться в заяві Гладковського, переданому агентству у вівторок.
 
Також він просить тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО.
 
"На час перевірки правоохоронними органами цього питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю. Відповідні заяви подаю негайно", - заявив чиновник.
 
Як повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.
 
"Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого", - написав прес-секретар у Фейсбуку.
 
Як повідомляла "УМ", напередодні журналісти проекту Bihus.info заявили, що син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито був учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі.
 
Кандидатка у президенти Юлія Тимошенко поспішила звинуватити у причетності до "оборонних" схем президента України Петра Порошенка та заявити, що оголошує імпічмент. При цьому в Адміністрації президента здивувались такій ініціативі Тимошенко: "Як можна почати процедуру імпічменту без закону про імпічмент? Прекрасна історія", - сказав Володимир Горковенко.
 
У свою чергу представниця президента Ірина Луценко у Верховній Раді заявила, що "Укроборонпром" та заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мають намір позиватися проти журналістів програми "Наші гроші".