Кириленко: на «Євробачення-2019» від України не мають їхати ті, хто гастролює у Росії

16:11, 22.02.2019
Кириленко: на «Євробачення-2019» від України не мають їхати ті, хто гастролює у Росії

(фото СТБ)

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко вважає, що краще нікому не їхати від України на Євробачення, аніж відправити того, хто гастролював по Росії і буде це робити.

 

Про це він написав у Twitter.

 

"Якщо на "Євробачення" від України поїдуть ті, хто гастролює у Росії та ще й демонстративно збирається робити це і надалі,то краще взагалі туди нікому не їхати. Не треба буде витрачати час на пояснення, що насправді між Україною та Росією не дружба і гастролі, а агресія, анексія і окупація!", – написав віце-прем’єр-міністр.


 


 

Як повідомляла УМ, фінал конкурсу відбудеться 23 лютого. Конкурсанти виступлять у такому порядку:

 

1  Freedom jazz

2  YUKO

3 MARUV

4 Brunettes Shoot Blondes

5 KAZKA

6 ANNA MARIA 

 

Як повідомляє Детектор Медіа, ведучий Сергій Притула поцікавився у співачки Maruv гастролями у Росії у 2018 році. На що вона відповіла: "Кожен обирає по-своєму, як нести мир. Хтось береться до зброї, а хтось – до музики. Це мій спосіб нести мир, надихати людей, створювати настрій".В афіші зазначено, що Maruv планує виступати у Москві 28 лютого, 5 і 6 квітня.

 

Вокалістка електро-фолк-гурту Yuko Юлія Юріна – громадянка Росії, про що вона скала після виступу у першому півфіналі. "Ми виступали в мене вдома, я – громадянка Росії, але я вже 7 років проживаю в Україні. Нещодавно я отримала посвідку на постійне місце проживання в Україні", – розповіла Юлія Юріна.

 

 

Як повідомляла УМ, фіналістки Національного відбору на Євробачення-2019 Анна та Марія Опанасюк в ефірі кримськотатарського телеканалу ATR не змогли відповісти на запитання, чий Крим.


Близнючки з дуету ANNA MARIA, які народилися на півострові, сказали: "Крим – наш, наша батьківщина. Насправді Крим залишився Кримом. Те ж саме море, ті ж самі гори, те саме повітря".

Все, на що спромоглися за чотири хвилини розпитувань, це сказати, що Україна втратила півострів. Яле яким чином - не захотіли уточнювати.

"Україна втратила Крим. Коли їдемо в Крим, то проїжджаємо два кордони. Цим все сказано", – додала одна з сестер Опанасюк.