Тимошенко відхрещується від звинувачень СБУ по створенню "мережі" на вибори

14:15, 22.02.2019
Тимошенко відхрещується від звинувачень СБУ по створенню "мережі" на вибори

Кандидат у президенти, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко спростовує інформацію про нібито причетність членів її команди, зокрема народного депутата Валерія Дубіля, до організації роботи "піраміди" для підкупу виборців.

 

Про це вона заявила на прес-конференції. 

 

"Я хочу категорично спростувати ці речі. Наша команда "Батьківщини" за весь час виборів - і про це знають усі люди в країні - ніколи в житті не підкуповувала виборців і ніколи цим не займатиметься", - сказала вона на прес-конференції у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

 

Політик назвала інформацію про створення мережі для підкупу виборців "маячнею, якою займаються провокатори в СБУ".

 

"Щодо образи членів нашої команди Валерія Дубіля і Руслана Богдана - це гідні люди, які разом зі мною борються за те, щоб стара система зникла", - сказала вона.

 

За словами Юлії Тимошенко, Служба безпеки України та Генеральна прокуратура перетворилися на органи політичних репресій і тиску.

 

Як повідомляла УМ, вчора  Служба безпеки України викрила "мережу" з підкупу виборців партії "Батьківщина" по всій Україні, а також оприлюднила відео переговорів тих, хто нібито організовував скупку голосів.


Схему з втручання у хід виборів президента нібито організував депутат з фракції "Батьківщина" Валерій Дубіль. За даними ЗМІ, він координував і фінансував цю виборчу піраміду. Відзначається, що в кожній області організація мала свого представника. Одним з них, як стверджується, був член ВО "Батьківщина" Руслан Богдан.

 

СБУ показало платіжні відомості групи з 151 округу в Полтавській області, де вказано 216 старших на виборчих дільницях і 3250 членів низових "десяток". На підставі них слідство припускає, що загалом в Україні в піраміду могли бути залучені понад 680 тисяч осіб. Підставою для обшуків стала інформація про створення злочинної організації за участю і з провідною роллю громадян Росії та України, які співпрацюють з російськими спецслужбами.

 

Крім того Юлія Тимошенко заявила, що не хоче ділити посади до виборів президента, а Володимира Зеленського вважає ризикованим кандидатом, повідомляє УП

 

Це випливає з її відповіді на запитання: "Як Ви ставитеся до Зеленського як кандидата, і якщо він переможе і запропонує Вам посаду прем’єр-міністра, чи Ви погодитеся?".

 

"Я за те, щоб у українців завжди була велика палітра вибору. Сьогодні ви можете в бюлетені знайти всіх, хто може задовольнити ваш попит, ваше бачення. І це дуже добре, це демократія в Україні" – сказала Юлія Тимошенко.

 

Водночас, за її словами, "завжди треба думати про те, що Україна у 2019 році, на 29 році незалежності (28-му – ред.), опинилася на лезі бритви".

 

"Або після президентських виборів Україну піднімуть – і піднімуть люди, які знають, як це робити. Або, якщо в черговий раз на виборах над Україною буде поставлено експерименти, – Україна почне далі котитися в цю прірву. Тоді відповідати за ці результати голосування будуть ті, хто такі результати зробив, – виборці", – заявила Юлія Тимошенко.

 

Також Юлія Тимошенко заявила, що голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, пропонував пройти поліграф, але йому відмовили, "бо суд не хоче почути правду щодо замовників з оточення президента".

 

"Мангер у суді публічно попросив пройти поліграф, але кишеньковий суд у цьому відмовив, бо не хочуть почути правду і отримати інформацію про фальсифікацію слідства", - відповіла політик.

 

Водночас, як повідомляла УМ, у Службі безпеки України заявили, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер відмовився дати свідчення у справі.

 

"15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України.

 


Більше того, 20 лютого 2019 на пропозицію слідчого дати показання з приводу підозри Мангеру, посилаючись на надумані, на думку органу досудового розслідування, приводи, повторно відмовився їх давати", - йдеться в заяві.

 

В Генеральній прокуратурі вважають, що позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про  "свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп’ютерного поліграфа". 

 

Як повідомляла УМ, Очільник Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, вийшов на роботу після того, як його випустили з СІЗО під заставу.

 

Як повідомляла "УМ", голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави.
 
 
Тоді ж стало відомо, що за Владислава Мангера внесли заставу в розмірі 2 мільйона 497 тисяч гривень його адвокати.
 
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
 
Також під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 

 

Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує та обіцяє співпрацювати зі слідством. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.
 
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.