Захист Віктора Януковича просить суд вправити описки у вироку

12:27, 22.02.2019
Захист Віктора Януковича просить суд вправити описки у вироку

(Фото: Reuters)

У справі за обвинуваченням Віктора Януковича захисник Олександр Байдик звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

 

Про це повідомляє Оболонський районний суд Києва.  

 

 Захисник просить виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Віктору Януковича: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Росії.

 

  Також, захисник просить суд виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Віктоар Януковича з 98 561 грн. 20 коп. на 58 521 грн. 20 коп.

 

  Наразі судом вирішується питання щодо необхідності призначення судового засідання задля розгляду заяви захисника.

 

 Нагадаємо, Віктор Янукович отримав вирок у 13 років за державну зраду України. Віктор Януковича звинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу: державна зрада, пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України і пособництво у веденні агресивної війни. 

 

Янукович також фігурує в інших кримінальних провадженнях, які наразі перебувають на стадії слідства. Це, зокрема, незаконне заволодіння державними резиденціями, злочини проти майданівців, численні економічні злочини та інше.

Екс-президент з 2014 року переховується в Росії.