Екс-посол США бачить мінуси в приході Зеленського до влади в Україні

14:32, 17.02.2019
Екс-посол США бачить мінуси в приході Зеленського до влади в Україні

(Фото ukrainian.voanews.com)

Екс-посол США в Україні Джон Гербст вважає, що втома людей від політиків може бути перевагою в президентській компанії для шоумена Володимира Зеленського, однак це може стати мінусом під час управління країною.

 

Про це він заявив в коментарі агенству Інтерфакс-Україна.

 

"Ми завжди знали, що це будуть вибори, на яких важко буде передбачити переможця. Що виникає зараз - Зеленський починає здаватися реальним кандидатом. До цього він не виглядав реальним кандидатом, а зараз - так", - сказав він. 

 

"Він, очевидно, нове обличчя і не знає багато про політику, але люди втомилися від старих політиків", і в цьому його перевага. Таким чином, те, що він новачок у політиці, може стати мінусом під час управління країною, але є плюсом на виборах", - додав дипломат.

 

Водночас Джон Гербст висловив упевненість, що в підсумку реформи в Україні триватимуть. "Українське суспільство хоче реформ, міжнародне співтовариство хоче реформ, тому я думаю, що реформи будуть, можливо, не одразу, але з часом, незалежно від того, хто переможе на виборах", - пояснив він.

 

На думку дипломата, ніхто з лідерів президентських перегонів не дає чіткої відповіді щодо перспективи реформ.

 

"Погляди Зеленського абсолютно невідомі. Ідеї Тимошенко популістські, що погано для реформ. Порошенко проводив реформи, але він не проводив реформи з достатньою швидкістю у сферах судової влади та Генеральної прокуратури", - зазначив Джон Гербст.