Ігор Мирончук з 128-ї окремої бригади потрапив в полон до окупантів

13:15, 17.02.2019
Ігор Мирончук з 128-ї окремої бригади потрапив в полон до окупантів

(фото Медійна ініціатива за права людини/Фейсбук)

У 128-й окремій гірнично-штурмовій бригаді ЗСУ назвали ім`я військового, який потрапив у полон до окупантів на Донбасі декілька днів тому.

 

Це боєць Ігор Мирончук, йдеться в повідомленні Закарпатського легіону в Фейсбук.


"Після ряду повідомлень ресурсів терористичної ДНР ми маємо підстави підтвердити, що на фото та відео, розповсюджених так званими "ЗМІ" противника, наш побратим Ігор Мирончук", - йдеться в повідомленні.

 

У бригаді також відзначили його явно пригнічений стан на відео, яке поширили окупанти.

 

"Головне для нас, для його рідних та близьких – бачити, що він живий. На відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, пригнічений стан Ігоря, фрази, не властиві йому за будь-яких звичайних обставин, друзі та побратими Ігоря пояснюють моральним тиском, якому він піддається в полоні", - йдеться в повідомленні. 

 

                                                         

                                                                                                           

"На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту. Ми в жодному разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру. Адже сказане ним для всіх нас є черговим доказом, що противник в інформаційній війні може протиставити нам лише грубу маніпуляцію та фейки", - зазначають в бригаді. 

 

Ігор Мирончук - військовий 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Потрапив до рук представників незаконних збройних формувань на Донеччині 9 лютого 2019 року.

 

Як зазначили в медійній ініціативі за права людини, у родині військового розповіли, що Ігор подзвонив мамі близько третьої години дня і сказав: "Я у біді".

 

"Мама і не могла уявити, у якій. До того ж, такі панічні слова для нього були не властиві, бо Ігоря голос завжди бадьорий, - говорить дружина брата Ольга Мирончук. - Пізніше з Інтернету дізналися, що потрапив у полон". Обставини досі невідомі.

 

Ігор Мирончук - кадровий військовий, у зоні АТО з 2014 року, був у Луганському аеропорту, брав участь у боях за Дебальцеве. "Він постійно говорив, що мусить захищати нашу країну, і якби не хлопці на передовій, то ворог міг би бути вже у нас вдома", - згадує Ольга Мирончук.

 

За кілька днів після потрапляння у полон у мережі з’явилось відео "допиту" Мирончука. Рідні чоловіка говорять, що побачили його пригніченим, було помітно, що він читав заздалегідь підготовлений текст. Як і його побратим з 128-ї, який потрапив до полону наприкінці грудня 2018 року, говорив про алкоголь, наркотики та костюми хімзахисту.