Європа не вправі переривати відносини з Росією - Ангела Меркель

13:00, 16.02.2019
Європа не вправі переривати відносини з Росією - Ангела Меркель

(REUTERS Kai Pfaffenbach)

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що попри проблеми, які створює Росія для всього світу, її ізоляція є не припустимою.

 

Про це вона заявила під час панельної дискусії на безпековій конференції, повідомляє "Європейська правда".

 

Меркель підкреслила, що "після 2014 року відносини з Росією докорінно змінилися", маючи на увазі російську агресію проти України.

 

Водночас, вона вважає необхідним зберегти не лише діалог, але і "партнерство" з путінською Росією. "Геостратегічно Європа не вправі переривати відносини з Росією", - наголосила вона.

 

Також Ангела Меркель підтримала добудову нової гілки "Північного потоку".

 

"Звичайно я на боці пана Порошенка, але питання, пов’язані з "Північним потоком-2", також лишаються для мене важливими", - пояснила вона.

 

"Російський газ лишиться російським газом, а Росія залишиться нашим партнером", - наголосила канцлерка.

 

Водночас Ангела Меркель зазначила, що після введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" транзит газу через Україну буде збережений.

 

"Україна має лишитися транзитною державою. Інші газопроводи, "Ямал" і так далі, повинні продовжувати існувати", - заявила вона. Свою впевненість канцлер пояснила тим, що Німеччина має намір збільшити споживання газу: "Та враховуючи те, що ми відмовилися від атомної енергії – нам потрібно все більше газу".

 

Крім того, як повідомляє УНІАН,  Ангела Меркель заявила, що ситуація на Донбасі далека від урегулювання.

 

"У 2014 році відбулася анексія Криму, яка була чітким порушенням міжнародного права. Президент України Петро Порошенко присутній тут і нагадає нам, що пізніше відбувся напад на східну Україну. Там існує зараз щось на зразок хиткої стабільності, заради якої ми працювали дуже наполегливо, погодивши Мінську угоду. Ми намагаємося разом з Францією працювати для урегулювання, але ми далекі від цього, якщо чесно", - заявила Ангела Меркель.

 

Як повідомляла УМ, На Донеччині, під час виконання бойового завдання, отримавши мінно-вибухові травми та поранення, загинув житель села Війниця Руслан Кондратюк.