#KyivNotKiev: «Україна молода» змінила домен з kiev.ua на kyiv.ua

10:04, 16.02.2019
#KyivNotKiev: «Україна молода» змінила домен з kiev.ua на kyiv.ua

Сайт «Україна молода» змінив домен з kiev.ua на kyiv.ua, долучившись до всеукраїнської кампанії #KyivNotKiev.

«Транслітерація української столиці в англійській мові має звучати українською. Наші постійні читачі давно просили змінити букву в доменній назві сайту, і ми це зробили», - відзначає головний редактор «УМ» Михайло Дорошенко.

Як відомо, раніше аеропорти міст Будапешт, Угорщина, і Таллінн, Естонія, змінили назву столиці України відповідно до правопису англійською - Kyiv.


«У рамках кампанії Міністерства закордонних справ України #CorrectUA щодо коригування правопису назви Київ #KyivNotKiev, з 12 лютого 2019 року у Міжнародному аеропорту ім. Ференца Ліста також запроваджене написання англомовної назви столиці України - KYIV», - повідомила у Facebook посол України в Угорщині Любов Непоп.

У свою чергу міжнародний аеропорт Лондона Лутон також раніше запровадив вживання назви столиці України відповідно до правопису англійською - Kyiv.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року МЗС України запустило світову кампанію під назвою #KyivNotKiev, яка покликана виживати правильне написання назви Києва латинськими літерами.

Водночас українська авіакомпанія МАУ нещодавно відмовилася виправити назву міста Київ на Kyiv відповідно до правопису.