Росія таки відправить спостерігачів на вибори в Україні

21:17, 13.02.2019

Росія на запит БДІПЛ ОБСЄ відправить спостерігачів в складі міжнародної місії для моніторингу президентських виборів в Україні безпосередньо в день голосування 31 березня.

 

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ, повідомляє УП.

 

Відомство стверджує, що 12 лютого в МЗС РФ надійшов циркулярний запит бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на відрядження короткострокових спостерігачів на вибори в Україні 31 березня.

 

"Російська сторона має намір використовувати своє право брати участь в міжнародному спостереженні за виборами в іншій державі-учасниці ОБСЄ, в даному випадку в Україні", - йдеться в повідомленні.

 

Відзначається, що російські кандидатури до складу короткострокового компонента місії будуть спрямовані в БДІПЛ відповідно до отриманого запрошення.

 

Короткострокові спостерігачі місій БДІПЛ здійснюють моніторинг безпосередньо в день голосування.

 

Як повідомляла УМ, в Росії заявили, що "продовжать відстоювати на всіх рівнях право своїх спостерігачів бути присутніми на виборах президента України".

 

Хоча перд цим МЗС Рсії заявляло, що Росія не буде відправляти своїх спостерігачів на вибори президента України.

 
 
МЗС Росії стверджує, що бачить небезпеку в забороні України пускати на вибори спостерігачів Росії, тому Москва "утримається" від цього кроку.
 
 
Дипломати країни-агресора очікувано заявили, що незадоволені забороною спостерігачів Росії на виборах в Україні, а також тим, що вибори не проводитимуться на території Росії.
 
 
Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала за недопуск спостерігачів від Росії для спостереження за виборами в Україні