Сіла на шпагат у 93! Бабуся зі Львівщини встановила рекорд України

17:51, 12.02.2019
Сіла на шпагат у 93! Бабуся зі Львівщини встановила рекорд України

Надія Шаригіна сіла на шпагат у 93 і встановила рекорд України (Національний Реєстр Рекордів)

93-річна пенсіонерка зі Львівщини Надія Шаригіна потрапила до Книги рекордів України. Офіційно стала найгнучкішою жінкою поважного віку в країні.

Вперше пані Надія спробувала сісти на шпагат 29 років тому. Надихнув її на це онук. Малий тоді ходив на танці і йому ніяк не вдавалася вправа на розтяжку. Онук спитав бабусю, чи вона вміє сдати на шпагат. І хоча ні танцями, ні жодним спортом Надія Шаригіна професійно не займалася, через деякий час вона таки сіла на шпагат.

Звідки у неї така гнучкість, пані Шаригіна й сама не розуміє. Але, каже, старається вести здоровий спосіб життя, не їсть жирного, не п'є кави. А ще багато ходить пішки, бо довго всидіти на одному місці не може.



Ще трохи часу - і українка зможе претендувати на місце в Книзі Рекордів Гіннеса, додали у Національному реєстрі рекордів України. Адже в усьому світі в неї лише одна конкурентка: 95-ти річна бабуся зі Сполучених штатів.

Хоча, на шпагаті Надія Шаригіна зупинятися не збирається. Вже поставила собі нову гімнастичну мету: навчитися ставати на місток.