Порошенко відвідав 20-ту церемонію вручення премії «Книжка року»

19:51, 08.02.2019
Порошенко відвідав 20-ту церемонію вручення премії «Книжка року»

Президент: Книги та ідеї часом здатні долати найлютішого агресора (фото: Михайло Марків)

Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною привітали учасників найпрестижнішої премії України "Книжка року".
 
Про це інформує прес-служба президента України.
 
Під час свого виступу на церемонії вручення премій Петро Порошенко наголосив на важливості книг для розвитку суспільства і закликав пропагувати читання.
 
"Книги та ідеї часом здатні долати найлютішого агресора. І діють не менш ефективно, ніж зброя в руках воїна. ... Мій заклик до успішних і популярних людей - розповідайте про прочитані книжки, про відвідання книжкових магазинів і бібліотек. Покладіть поруч цікаву книжку, коли даєте інтерв’ю. Сам я підтримую традицію щороку, може це нескромно, але називати десять найкращих новинок. Приєднуйтесь до неї", - сказав президент.
 
 
Глава держави також звернувся до творців та поціновувачів української книги.
 
 
"Нам належить продовжувати і розвивати усе зроблене, аби українська книга гідно зустріла виклики ХХІ століття, зайняла в нашому житті те місце, якого вона заслуговує. Нам треба читати і поширювати любов до читання, треба поширювати коло книголюбів серед нових поколінь українців", - сказав він.
 
 
Як відомо, церемонія вручення премій пройшла в Українському домі. Лауреати премії отримали грошову винагороду - 40 тисяч гривень, фіналісти - 25 тисяч гривень.
 
Переможці:
 
Номінація "Минувщина": Terra Ucrainica. Історичний атлас України і сусідніх земель. Номінація "Дослідження, документи": Степан Рудницький "Історія, геополітика і географія".
 
Номінація "Біографії і мемуари": Олексій Ящ "Багатоликий Микола Костомаров", Видавництво Жупанського "Уінстон Черчіль".
 
Номінація "Софія": Мирослав Попович "Філософія свободи" та Фрідріх Ніцше "Ранкова зоря. Думки про моральні пересуди".
 
Номінація "Політологія та соціологія": Володимир Ярмоленко "Плинні ідеології. Ідеї та політика в Європі ХІХ-ХХ століть".
 
Детальніший звіт з церемонії вручення найпрестижнішої премії України, яку 20 років супроводжує "УМ", читайте у вівторок 12 лютого в нашій газеті.