Аварія в Харкові: прокурор вимагає для Зайцевої і Дронова по 10 років тюрми

07:55, 07.02.2019
Аварія в Харкові: прокурор вимагає для Зайцевої і Дронова по 10 років тюрми

Суд залишив Зайцеву та Дронова під вартою ще на 60 діб до 4 квітня без можливості внесення застави (фото: Громадське Харків)

Прокурор попросив суд засудити обвинувачених у вчиненні смертельної ДТП у Харкові Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років в'язниці з позбавленням водійських прав на 3 роки.
 
Таку вимогу прокурор оголосив під час засідання Київського районного суду Харкова, передає "Громадське".
 
Крім того, суд задовольнив клопотання прокуратури та залишив Зайцеву та Дронова під вартою ще на 60 діб до 4 квітня без можливості внесення застави.
 
Адвокати обох обвинувачених просили змінити запобіжний захист на домашній арешт з носінням електронного браслета, але суд відхилив це клопотання.
 
Адвокат Дронова Сергій Перепелиця клопотав про відвід судді Віктора Попраса, однак це клопотання відхилили.
 
Раніше нарколог Олена Федірко з’явилася як свідок на суд в Харкові та підтвердила наявність у аналізах Олени Зайцевої опіатів, але запевнила, що вони не впливали на здатність керувати авто.
 
У грудні 2018 року було оприлюднено результати експертизи, згідно з якими автомобіль Олени Зайцевої, яку звинувачують в спричиненні ДТП у Харкові, в середньому рухався зі швидкістю 106 кілометрів за годину.
 
Нагадаємо, ввечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся.
 
Внаслідок ДТП загинули 5 осіб,ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.
 
За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.