Луценки вимагають від Анатолія Гриценка 2,5 млн грн

12:35, 06.02.2019
Луценки вимагають від Анатолія Гриценка 2,5 млн грн

Луценки подали позов на Анатолія Гриценка

Народний депутат Ірина Луценко звернулася з позовом до суду про захист честі та гідності родини через висловлювання екс-міністра оборони Анатолія Гриценка. Сума позову буде 2,5 млн грн. Про це вона заявила на телеканалі ZIK.

 

Коментуючи скандал щодо висловлювань екс-міністра оборони Анатолія Гриценка про те, що Луценки начебто «відмазували» сина від мобілізації, народний депутат продемонструвала довідку з військової частини, де служив її син – 55-ї Запорізької артилерійської дивізії. Ірина Луценко розповіла, що її син Олександр зокрема 40 днів був у Пєсках, під Донецьким аеропортом.

 

"У мене запитання до чесного й такого псевдопатріотичного полковника Гриценка. Він має військову освіту, він був міністром оборони, йому Президент Порошенко пропонував іти міністром оборони або очолювати РНБО та інші посади. Відмовився… Тоді, коли була така біда, чому ви, Анатолій Гриценко, не пішли на фронт? Це попахує дезертирством, це попахує "відмазуванням", – заявила Ірина Луценко. 

 

Вона повідомила, що звернулася до суду через брехню та образу сім’ї, про захист честі й гідності родини. "Сума позову буде 2,5 млн грн. Це та сума, яку Анатолій Гриценко знайшов, щоб подати платіж, який бере ЦВК у кандидатів у президенти. Якщо він знайшов як майбутній Верховний головнокомандувач (так він собі думає, так не думає народ України, так не думаю я як матір воїна), то програний ним у суді позов буде коштувати йому того завдатку", – заявила дружина Генерального прокурора.

 

Ірина Луценко додала, що після того, як родина виграє суд, кошти скерують на потреби волонтерських організацій, «на тих воїнів, боєздатність яких при «мініструванні» Анатолія Гриценка була знищена».

 

Раніше народний депутат Ірина Луценко погрожувала подати в суд на кандидата у президенти України Анатолія Гриценка.